Turīgākie • IR.lv

Turīgākie

4
Ieva Cielava

Cik pelna valsts turīgākās amatpersonas, un cik mēnešus Valsts prezidentam jāstrādā, lai tiktu pie tādām summām? Ir apkopo ikgadējo valsts amatpersonu atalgojuma topu

Vislabāk atalgoto valsts amatpersonu turība turpina augt, pašai dāsnākajai gada algai pārsniedzot jau miljonu. Tikmēr divām trešdaļām maksātnespējas administratoru, kuri iesnieguši savas pirmās deklarācijas par 2016. gadu, ienākumi joprojām nav publiskoti, taču redzami līdz pat pusmiljonu lieli skaidras naudas uzkrājumi. 

Vislabāk atalgotā valsts amatpersona joprojām ir aviokompānijas airBaltic valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Lai gan uzņēmums piedzīvojis strauju peļņas kritumu no 19,5 miljoniem 2015. gadā līdz 1,2 miljoniem pērn, Gausa atalgojums audzis gandrīz par ceturto daļu, pārsniedzot jau vairāk nekā miljonu eiro. Lai nopelnītu Gausa vidējo mēnešalgu – 86,8 tūkstošus eiro -, Valsts prezidentam Raimondam Vējonim par savu algu būtu jāstrādā gads un trīs mēneši.

Turklāt, ja labāk apmaksāto valsts amatpersonu topā Ir iekļautu arī valsts kapitāluzņēmumu valdes locekļus, ne tikai vadītājus, airBaltic piederētu arī otrā un trešā vieta. Lidsabiedrības valdes locekļi Martins Sedleckis un Vitolds Jakovļevs pērn nopelnījuši attiecīgi 579 un 407 tūkstošus eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu