Izbaudīt cīņu • IR.lv

Izbaudīt cīņu

8
Nellija Ločmele

Ahilleji aizgāja pa pieskari jau trešajā dienā. Tad potīte… Tā stāsta Dins Vecāns, kurš Latvijas simtgadi nolēmis svinēt kā neviens cits. Noskriet apkārt valsts robežai, apmetot mežgīņu krenceļiem līdzīgu loku aptuveni 1800 kilometru garumā. Viņš svin jau tagad! Sāka skriet 18. maijā pie Brīvības pieminekļa un cer finišēt šo ceturtdien atkal turpat, zem trim zvaigznēm.

«Es izbaudu šo skrējienu. Jā, tā ir cīņa, bet izbaudu. Ķermenis jau darīs visu, ko prāts liks,» stāsta Dins, starp ikdienišķajiem 80 kilometriem treilerī atpūšoties un uzkožot rozīnes šokolādē. Viņš pirms gada jau īstenoja traku ideju – noskrēja 28 maratonus 28 dienās 28 Eiropas galvaspilsētās, veltot to dakteru klaunu kustībai Bērnu slimnīcā. Tagad viņa mērķis ir vienkārši soli pēc soļa izskriet Latvijas kontūru un satikt pašam sevi.

No Dina mācīties izturību var novēlēt jebkuram, bet jo īpaši – nupat ievēlētajiem vietvaru deputātiem. Nila gāšana Rīgā ir izgāzusies un mērs Ušakovs turpinās politisko distanci. Taču jācer, ka sāpīgais balsu zaudējums, no stabila 59% vairākuma noslīdot līdz 50,82%, liks izdarīt secinājumus. Rīga ir moderna, eiropeiska pilsēta un lecīgs bajārs kepkā – tā ir stila kļūda. Saskaņa kopš iepriekšējām vēlēšanām zaudējusi 7000 balsu un lielpilsētā, kurā šogad piedzīvota rekordaugsta vēlētāju aktivitāte – 250 tūstoši! – tikai vēl 1877 balsu zaudējums nozīmētu vairs nebūtu vairākuma izvēlei. Opozīcijai būs sevi jāpierāda, taču uzvarētājam arī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu