Zatlers: Latvieši balsoja par dažādām partijām, krievi - pārsvarā par "Saskaņu" • IR.lv

Zatlers: Latvieši balsoja par dažādām partijām, krievi – pārsvarā par “Saskaņu”

29
Valdis Zatlers. Foto: Ieva Lūka, LETA

Latviešu partijas nespēj piesaistīt krievu vēlētājus, norāda eksprezidents

Pašvaldību vēlēšanās balsojums tomēr bija etnisks, jo latvieši balsoja par dažādām partijām, bet krievi – lielākoties par “Saskaņu”, tādu viedokli šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” pauda eksprezidents Valdis Zatlers, citē aģentūra LETA.

“Ja mēs runājām par latviešiem – jā, šeit nebija etniskā balsojuma, latvieši balsoja dažādi, kā uzskatīja par pareizu. Ja mēs runājam par tiem krievu tautības cilvēkiem, kas dzīvo pilnīgi citā informācijas sfērā, viņiem tas bija etnisks balsojums,” sacīja eksprezidents.

“Ja mēs uz to paskatāmies plašāk, tad “Saskaņa” spēj piesaistīt latviešus, bet tām partijām, kuras pārsvarā runā latviski, ir ļoti grūti piesaistīt krievu tautības cilvēkus, kaut arī nav tā, ka šīs partijas to negribētu,” uzsvēra Zatlers.

Eksprezidents skaidroja, ka daļa Latvijas cilvēku sevi joprojām uzskata par Padomju Savienības iedzīvotājiem, un šos cilvēkus piesaistīt kādai partijai ir ļoti grūti, jo viņu ideoloģija ir sociālistiska, komunistiska. “Vistuvāk viņiem tomēr ir šis etniskais, tātad “Saskaņa”, [Rīgas mērs Nils] Ušakovs,” secinājis Zatlers.

Kā LETA ziņoja iepriekš, Saeimā pārstāvēto lielāko partiju politiķi “LNT ziņu” un raidījuma “TOP 10” speciālizlaiduma diskusijā pauda viedokli, ka balsojumu pašvaldību vēlēšanās Rīgā nevar uzskatīt par etnisku.

Komentāri (29)

andrejs 05.06.2017. 17.25

Vai esat redzējuši kolonistu avīžu pirmās lapas šisnedēļas izdevumos? Viņi nemaz nekautrējās. Vje na vibori!!!! Visas rotā Ušaka bilde. Vienā tiek solīts uzsākt cīņu ar “sliktajām” namu pārvaldēm. Beidzot… :)

+2
-1
Atbildēt

0

Rasa 06.06.2017. 04.01

Gribi vai ne, bet etniskais vēl arvien iet roku rokā ar politisko. Mazbērniem integrācija nav aktuāla, tiek uzturēts jautājums par privilēģijām, statusu.

Ja tādā pat garā turpinās novirzīt administratīvos resursus, tad mūsu mazbērni pārsvarā, diemžēl, būs tikai darba ņēmēji.

0
0
Atbildēt

0

kolpants 05.06.2017. 23.11

Удивительно, странные эти русские-не хотят голосовать за партию, предлагающую закрыть русские школы, и за партию, призывающую отказаться от своей идентичности, извиниться за оккупацию и ассимилировать.

0
-1
Atbildēt

1

    Ēriks > kolpants 06.06.2017. 08.56

    Nekāda pārsteiguma,kurš ienācis kaimiņtautas teritorijā ar mērķi to kolonizēt,tas paliks par kolonistu vairākās paaudzēs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu