Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

1
Galavārds
Kristīne Simsone


ooo
 Galavārds / The Last Word. Saldsērīga romantiska komēdija ar nu jau leģendāro Šērliju Makleinu galvenajā lomā. Viņa sulīgi nospēlē manipulatīvu un despotisku darījumu sievieti – īstu knīpstangu -, kura lūko kontrolēt pilnīgi visu, tajā skaitā arī sava nekrologa saturu. Makleinas enerģija, harisma un izcilais talants arī šo pseidofilozofisko gabalu par pēctecību un attiecību veidošanu padara pievilcīgāku. Citādi – stāsts par varones attiecībām ar jaunu žurnālisti tiek nejēdzīgi stiepts un stieg štampos. No 2. jūnija.

Brīnumsieviete / Wonder Woman. Pirmais no šovasar gaidāmajiem izklaides «milžiem» ir DC Comics komiksa pārnesums uz lielā ekrāna. Paradoksālā kārtā šī filma (aizgūts no izdevniecības, kur tapuši gan Betmena, gan Supermena komiksi) ir bijusi attīstīšanas stadijā jau kopš 1996. gada. Filmu režisējusi Petija Dženkinsa, kuras zīmīgākais darbs ir spēcīgā 2003. gada drāma ar Šarlīzi Teronu – Monstrs. Līdz ar to šis supervaroņu stāsts (ar netrūkstošo pasaules glābšanas sižeta līniju) ir nonācis meistarīga kino veidotāja rokās, viešot cerību par dramaturģiski un idejiski piepildītu darbu. Neesmu redzējusi. No 2. jūnija.

Dizaina filmu festivāls. Jūnija pirmajā nedēļas nogalē Kuldīgā notiks jau 5. Dizaina filmu festivāls. Divās dienās organizatori – Kino Bize komanda – izrādīs astoņas filmas. Programmā iekļautie darbi atspoguļo mākslas vērojumus un ielūkojas muzeju aizkulisēs, kā arī pēta cilvēku centienus ap sevi izveidot skaistu vidi. Līdzās kinoseansiem arī lekcijas un radošās darbnīcas, to skaitā eksperimentālā kino. 2. un 3. jūnijā Kuldīgā (Goldingen Knight Cinema, Kuldīgas Mākslas namā, Kuldīgas mākslinieku rezidencē). Biļetes Bezrindas.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu