Aptauja: par "Saskaņu" un ''Gods kalpot Rīgai'' gatavi balsot 42,8% • IR.lv

Aptauja: par “Saskaņu” un ”Gods kalpot Rīgai” gatavi balsot 42,8%

32
Foto: riga.lv

”Latvijas fakti”: domē neiekļūtu ”Vienotība”, Kaimiņa partija un ”jaunie konservatīvie” ar Strīķi

Par “Saskaņas” un partijas “Gods kalpot Rīgai” sarakstu, kura līderis ir pašreizējais galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs, ir gatavi balsot 42,8% respondentu, liecina jaunākā “Latvijas faktu” aptauja, kas notikusi maijā, svētdien ziņoja raidījums “LNT Ziņas”.

Ja nākamnedēļ Rīgas domes vēlēšanās par Ušakovu nobalsos mazāk nekā 50% vēlētāju, viņš mēra amatu varēs saglabāt tikai tad, ja kāda cita partija būs gatava veidot koalīciju ar ”Saskaņu”. Ušakova atbalstītāju skaits mainījies no 48,8% martā līdz 42,8% maijā.

Saskaņā ar aptauju Rīgas domē iekļūs vēl trīs partijas. Par Latvijas Reģionu apvienības un partijas “Latvijas attīstībai” sarakstu, kura pirmais numurs ir Mārtiņš Bondars, balsot sola 8,1% respondentu, Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) ar Armandu Krauzi priekšgalā atbalsta 5,9%. 5,8% atbalsts Rīgā ir Nacionālajai apvienībai, kuras saraksta līdere ir Baiba Broka.

Bondara politiskajam spēkam izdevies ievērojami audzēt atbalstītāju skaitu. Martā par viņa sarakstu bija gatavi balsot tikai 2,9% respondentu, aprīlī 10%, maijā 8,1%. Sarucis ZZS atbalstītāju loks – no 7,5% martā līdz 5,9% maijā. Nacionālās apvienības popularitāte nav piedzīvojusi ievērojamas izmaiņas.

“Latvijas faktu” aptauja liecina, ka Rīgas domē neiekļūs “Vienotība”, par kuru gatavs balsot 3,1% respondentu. Vienlīdz zems atbalsts – 1,4% – ir Artusa Kaimiņa partijai “KPV LV” un Jaunajai konservatīvajai partijai, kuras saraksta līdere ir Juta Strīķe.

Partiju spēku samērs vēl var radikāli mainīties, jo liels ir neizlēmušo skaits, kas var izšķirt Rīgas domes vēlēšanu iznākumu. Lēmumu nav pieņēmusi gandrīz ceturtā daļa respondentu – 24,3%.

Komentāri (32)

LoveLove 29.05.2017. 11.24

Politisko aptauju precizitāte līdz šim ir apstiprinājusies tikai Francijas prezidenta vēlēšanu gadījumā. Manuprāt, rezultātu precizitāti ietekmēja vēlētāju aktivitāte un skaidrība par savu izvēli. Pašreizējā Rīgas Domes vadība tika ievēlēta ar zemu vēlētāju aktivitāti: tikai 55%. Tāpēc, lai kaut ko mainītu, ir viens risinājums – jāpiedalās vēlēšanās. Jāatnāk un jānobalso, pirms tam rūpīgi un atbildīgi pieņemot lēmumu. Kandidātu sarakstu ir pietiekami daudz, atliek tikai izanalizēt solījumus un salīdzināt ar paveikto. Domā, vērtē un noteikti piedalies!

+9
0
Atbildēt

0

DikembeSakamoto 29.05.2017. 08.21

Kāpēc ir.lv šīs muļķības tiražē? Bondaram neticamais “veiksmes stāsts”, no 2.9% uz 8,1%. Kāds muļķis tic šādam popularitātes lēcienam? Skaidrs, ka LRA/LA neiekļūs Rīgas domē un par viņiem nodotās balsis būs balss miskastē.
Pilnīgi noteikti un droši Rīgas domē iekļūs Nacionālā apvienība, kuriem ir stabils elektorāts Rīgā, kā arī Jaunā konservatīvā partija, par kuriem balsos tie, kas Vīlušies Vienotībā un Solvitā Āboltiņā.

+6
-5
Atbildēt

2

    basta > DikembeSakamoto 29.05.2017. 13.00

    to DikembeSakamoto

    Vai tiešām uzskati, ka latviešu idiotu skaits ir konstants un ja viņi nevēlēs par prokremlisko kleptokrātisko un sodomisko Vienotību, tad noteikti savas balsis atdos čekas kurmja Bordāna varzai?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Arturs Pērkons > DikembeSakamoto 29.05.2017. 09.21

    Ar pēdējo rindkopu Freimaņa Latvijas Fakti ir nodrošinājuši attaisnojumu, taču tik un tā 7.2% paliek gaisā karājoties – ej no uzmini, ko šis aptaujāto procents atbildējis.

    Kopumā ņemot, 24.3+7.2 = 31.5 % veido nezināmu viedokļi, jeb zemnieku valodā – katra 3 rīdzinieka viedoklis nav zināms.

    Tā tik ir aptauja!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Absints 31.05.2017. 13.22

Aptauju rezultāti nav izdomāti. Tie nāk no tās auditorijas, kas aptaujāta, un nav uzskatām par gala prognozi, jo svārstīgie to ietekmēs būtiski.

Bet tā uzrāda tendences. Es, piemēram, nedomāju, ka Vienotība pēkšņi uzleks augstu. Droši vien daļa no svārstīgajiem nobalsos par viņiem, “jo iepriekš tā balsoja”, taču brīnumu nebūs. Es domāju, ka tieši brīnumu ticētāji tagad noliek šo aptauju rezultātus. Nu nebūs to brīnumu!

Es personīgi arī nebalsošu par Vienotību. Es tā jau biju izdomājis iepriekš, jo man nav pieņemama “savējo un intrigu” politika, kas pārņēmusi Vienotību, taču manu pārliecību nostiprināja Ķirša kampaņa. Atceraties skandālu ap Franču Liceju? Ķirsis uztaisīja lielu troksni, ka skola liek slavināt SC. Izrādijās, ka tā ir tendenciozi pasniegta informācija. IZM IKVD atzina, ka viss noticis saskaņā ar programmu. Atzinums notika klusi, bet no tā visa reāli cieta skolotāji. Īstenībā te no mušas tika uzpūsts zilonis, fakti netika pārbaudīti, un tas notika tikai un vienīgi spalvu spodrināšanas dēļ. Otra lieta- Ķirsis sola, tas ir rīdzinieku pastkastītēs, katram pensionāram,rīdziniekam veselības apdrošināšanas polisi 300 eiro vērtībā. Feini, bet atceros skandālu ap rīdzinieku kartēm un Vienotības argumentu, ka rīdziniekus nevar nostādīt priviliģētākā stāvoklī, kā pārejos Latvijas iedzīvotājus. Tagad kaut kas ir mainījies? Bez tam Ķirsis bija viens no tiem, kam iepriekšējās vēlēšanās tika pārmestas individuālās kampaņas. Un tas bija tik liels grēks, ka Junkurs dabūja samaksāt ar Honkongu. Vai Vienotībai te ir vienāda attieksme pret visiem?

Vispār jau es arī varētu balsot par Ķirsi, viņš man liekas viens no sakarīgākajiem tajā kompānijā, varbūt drusku pietrūkst patstāvības, bet es nevaru balsot par Vienotības politiķi…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu