Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts kontrole Ģenerālprokuratūrā iesniegs informāciju par pērn nepamatoti piešķirtām piemaksām valsts iestāžu darbiniekiem kopumā par vairāk nekā sešiem miljoniem eiro. Lielākoties piemaksu piešķiršanas process esot bijis formāls un nav radījis pārliecību, ka ir izvērtēts personas ieguldījums iestādes mērķu sasniegšanā. Bijuši pat gadījumi, kad piemaksas piešķirtas par darbu, kas ir identisks pamata darbā noteikto pienākumu izpildei, secinājusi kontrole.

Turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā aprīļa beigās tika apturētas divu savstarpēji saistītu organizētu personu grupu darbība, Finanšu policijas darbinieki kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā atklājuši nelikumīgu degvielas uzpildes staciju. Nelikumīgajā dīzeļdegvielas uzpildes stacijā bija ierīkotas divas dīzeļdegvielas tvertnes, katra ar 10 tonnu tilpumu. 

Eiropas Komisija rekomendē Latvijai samazināt nodokļu slogu zemu ienākumu saņēmējiem, pārceļot to uz citiem avotiem, kas ir mazāk kaitīgi izaugsmei un uzlabo nodokļu maksāšanu, teikts Eiropadomes rekomendācijās Latvijas 2017. gada reformu programmai. EK norāda, ka ienākumu nevienlīdzība valstī ir viena no augstākajām ES, bet Latvijas nodokļu sistēma ir mazāk progresīva nekā citās bloka dalībvalstīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu