Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Līdz otrdienas rītam reģistrētas datorvīrusa uzbrukuma vietas.

Nedēļas notikumi pasaulē


Ziemeļkorejas pēdējā raķetes izmēģinājumā 14. maijā pārbaudīta jauna tipa raķete,
paziņojuši oficiālie valsts mediji. Jaunās raķetes uzdevums esot nest jaudīgu un lielu kodolgalviņu, tā nolidojusi apmēram 700 kilometru. ASV un Japāna aicinājušas sasaukt ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi.

ASV prezidents Donalds Tramps negaidīti no amata atlaidis Federālā izmeklēšanas biroja direktoru Džeimsu Komiju, kurš neilgi pirms tam ASV likumdevējus informējis, ka vēlas iegūt plašākus resursus izmeklēšanai par Trampa vēlēšanu kampaņas sakariem ar Krieviju. Trampa administrācija skaidro, ka Komijs nav spējis efektīvi vadīt FIB, un noliedz, ka atlaišana būtu saistīta ar izmeklēšanu Krievijas lietā.

The Washington Post vēsta, ka ASV prezidents Donalds Tramps, tiekoties ar Krievijas diplomātiem Baltajā namā, atklājis slepenu informāciju par teroristu organizāciju Daesh, tādā veidā pārkāpjot līdzšinējo praksi par slepenu dokumentu apriti. Tramps Twitter vēlāk skaidroja: «Kā prezidents es vēlējos dalīties ar Krieviju, ko man ir visas tiesības darīt.» Viņš Krievijai sniedzis informāciju, kas attiecas uz terorismu un aviosatiksmes drošību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu