Masaki Nakagava, dzied Prāta vētras dziesmu • IR.lv

Masaki Nakagava, dzied Prāta vētras dziesmu

5
Masaki Nakagava.
Ieva Puķe

Kad tokijietis Masaki 24. aprīlī YouTube augšupielādēja Renāra Kaupera Manu dziesmu savā izpildījumā, viņš negaidīja tādu popularitāti. Maija vidū video bija vairāk nekā 127 000 skatījumu, tieši no viņa Facebook profila M_Voice ar to bija dalījušies vismaz 1300 cilvēku. «Tie ir vārdi no manas tautas, un dziesma man arī no tās. Un es zinu – neviens manā vietā to nedziedās,» japānis ar izjūtu skandē latviešu valodā.

Sazvanīts Skype, 27 gadus vecais Masaki stāsta, ka Manu dziesmu viņš pirmoreiz dzirdējis Rīgā, ar to svinīgā sarīkojumā uzstājušies universitātes absolventi. «Es neko nezināju par šo dziesmu, bet tā mani ļoti iespaidoja. Izlēmu ierakstīt to Japānā. Man patīk spēlēt ģitāru un uzdziedāt, un es mīlu Latviju.»

Masaki mūsu zemi iepazinis tūrista statusā pirms četriem gadiem un bijis tik lielā sajūsmā, ka atradis iespēju apmaiņas programmā astoņus mēnešus mācīties Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē. «Tad vēl nesapratu, ko saka cilvēki, bet viņu temperaments man lika justies ļoti komfortabli. Pavadīju daudz laika ar latviešiem, man patika gan cilvēki, gan tradicionālā kultūra.» Viņam garšo Latvijas alus, vislabāk – Valmiermuižas. Mīļākā vieta, kur to baudīt: Folkklubs Ala Vecrīgā. «Japānā nevar atrast latviešu alu. Un tas alus, ko mēs paši ražojam, ir ļoti atšķirīgs. Latvieši, visticamāk, to pagaršojot, būtu vīlušies,» japānis nopūšas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu