Austrijā pieņemts imigrantu integrācijas likums liedz lietot burkas • IR.lv

Austrijā pieņemts imigrantu integrācijas likums liedz lietot burkas

28
Ilustratīvs foto: EPA-LETA

No oktobra par seju pilnīgi aizsedzošu galvassegu draudēs 150 eiro sods

Austrijas parlaments otrdien vakarā pieņēma imigrantu integrācijas likumu, kas ietver burkas un citu sievietes seju pilnīgi aizsedzošu galvassegu aizliegumu, vēsta aģentūras LETA-DPA. No oktobra par sievietes seju pilnīgi aizsedzošas galvassegas valkāšanu Austrijā draudēs 150 eiro naudassods.

Darbs pie šī likuma pieņemšanas netika bloķēts, neraugoties uz pašreizējo valdošās koalīcijas nestabilitāti, kuras dēļ 15.oktobrī notiks parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas. Vēl nav skaidrs, cik daudz cilvēku skars šis aizliegums. To ir kritizējuši abu virzienu galējie politiskie spēki, dažos gadījumos kā nepietiekami stingru.

Imigrantu integrācijas likumā ietverts Korāna izplatīšanas aizliegums un prasība visiem imigrantiem piedalīties integrācijas gadā, kura laikā viņiem jāapgūst vācu valoda un Austrijas ētika. Šī prasība attiecas uz tiem bēgļiem un patvēruma meklētājiem, kuriem ir labas izredzes palikt Austrijā.

Patvēruma meklētājiem būs jāstrādā neapmaksāts sabiedrisks darbs, un par atteikšanos to darīt viņi var zaudēt pabalstus. Tas noteikts ar mērķi padarīt imigrantus piemērotākus Austrijas darba tirgum.

Komentāri (28)

Krotow 24.05.2017. 00.25

Litra un trīslitru burkas arī nevarēs lietot?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu