SAB direktors: KNAB daudzas lietas ir apstājušās un nav darba rezultātu • IR.lv

SAB direktors: KNAB daudzas lietas ir apstājušās un nav darba rezultātu

33
Jānis Maizītis. Foto: Ieva Lūka, LETA

Maizītis apstiprina, ka IeM valsts sekretārei Pētersonei-Godmanei liegta pieeja valsts noslēpumam

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir “pārāk daudz peripetiju un pārāk maz darba rezultātu” darbu, intervijā TV3 raidījumam ”Nekā Personīga” teica Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Maizītis. Viņš atzina, ka birojā tagad esot “maz palicis, ar ko runāt”.

Ir darba virzieni, kurās daudzas lietas KNAB ir apstājušās, sacīja SAB vadītājs. ”Pārāk daudz peripetiju un pārāk maz darba rezultātu, bet to es vairāk kā saku kā pilsonis. Kā SAB vadītājs es varu teikt, ka mums ir ļoti svarīga sadarbība. Ik pa brīdim mēs arī redzam tos virzienu, kas neatbilst mūsu funkcijām – izlūkošana, pretizlūkošana, kur būtu nepieciešams tieši KNAB darbs. Jā, ko tur liekuļot. To mēs neredzam. Tur ir virzieni, kurās daudzas lietas ir apstājušās,” skaidroja Maizītis.

Darbs KNAB nenotiek vairākās valstiski svarīgās sfērās, turklāt birojā esot ”maz ir palicis, ar ko runāt”, teica Maizītis. ”No biroja ir ļoti daudzi aizgājuši. Daudz kas ir jāveido no jauna,” skaidroja SAB vadītājs, neprognozējot, vai KNAB kompetenci iespējams, atgūt, jo svarīgs būs ”jautājums, no kurienes nāk darbinieki, kuri var visu to izdarīt”.

Maizītis intervijā apliecināja, ka Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei pašlaik nav tiesību strādāt ar valsts noslēpumu, citē aģentūra LETA. Viņš nekomentēja, kādā stadijā ir pārbaude, taču uzsvēra – personām intervijās tiek uzdoti tādi jautājumi, lai persona saprastu, kas varētu būt pamats, kādēļ liegts darbs ar valsts noslēpumu.

Personai, par kuru lēmums vēl nav pieņemts, tiek izskaidroti iemesli. Personai ir tiesības sniegt paskaidrojumu par šo kopsavilkumu un pēc tam jau tiek pieņemts lēmums, norādīja Maizītis. Viņš gan atzina – amatpersonas, kurām atņemta pielaide valsts noslēpumam, aizstāvoties publiski pēc tam mēdzot melot.

Viņš atgādināja, ka uzņēmums “Latvijas gāze” ir atvēris “savas laipnās darba devēja durvis vairākām bijušajām amatpersonām, kurām ir liegts darbs ar valsts noslēpumu”. Viņaprāt, būtu pareizi daudz stingrāk ierobežot amatpersonas, lai šādas situācijas neveidotos.

Komentāri (33)

basta 14.05.2017. 21.50

“Jūsu priekštecis amatā Jānis Kažociņš tika piekauts uz ielas.”

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/660179-maizitis_latvijas_gaze_ir_atverusi_durvis_amatpersonam_kuram_liegts_darbs_ar_valsts_noslepumu?utm_source=ir.lv&utm_medium=top10-zinas/inc-63&utm_campaign=Links-in-partner-sites

Kam pacēlās roka pret Kimu Filbiju? Maizīšprāt piegādāt trubas caur Ventspili Nord stream projektam, radīs draudus valstij, bet amonija nitrāta, kas, praktiski nekontrolēti, tiek vestas cauri Rīgai un teoristu vajadzībām var tikt nogādātas uz jebkuru Eiropas valsti un var nopostīt pusi galvaspilsētas, kravas, nē.

0
-5
Atbildēt

0

basta 14.05.2017. 21.09

Ja neskaita izrēķināšanos ar Antonijas ielas namam un Krievijas FSB rezidentiem nevēlamiem politiķiem, fanātisku čekas maisu sargāšanu, rūpēm, lai Meļņikam, Zaharjinam, Savickim, Rāvim, Korenam, Esterkinam, Suharenkai, Fiļam un Bernim nebūtu problēmu tikt pie valsts noslēpumiem un visi UA pircēji tās arī saņemtu, SAB, kopš tā izveidošanas, nav darījis vispār neko.

Pielaides anulēšanu Godmanienei var norakstīt uz jaunām vēsmām no Samnera Velsa ielas, jo līdz šim neformālas attiecības ar rezidentu Savicki, SAB skaitījās par pilnīgi normālām, iespējams, Maizītis pats ar to grēkoja.

Gazproms ir parūpējies lai Aināram Gulbim un Aigaram Kalvītim būtu ienesīgi amati Latvijā, pats Maizītis droši vien tēmē uz kādu no Šrēdera vietnieka vietām Maskavā.

0
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu