Pasaka par reformu • IR.lv

Pasaka par reformu

6
Nellija Ločmele

Stāstā par Vinniju Pūku īpaši smeldzīga ir 6. nodaļa, kurā ēzelītim I-ā ir dzimšanas diena un viņš saņem divas dāvanas. Smeldze ir tajā, ka dāvanas ir pārsprāguša balona ļerpata un izēsts medus podiņš, uz kura rakstītā apsveikumā laimes vietā novēlētas lamas. Protams, labāk nekā nekas, tomēr jābūt ēzelim, lai par to priecātos.

Šī Pūka epizode nāk prātā, vērojot mēnešiem tapinātās nodokļu reformas virzību valdībā. Lēmums ir pieņemts, un visi cenšas izskatīties priecīgi. Medus! Balons! Laime! Visi valdības lāči, sivēni un pūces grib galvu nokārušo tautu iepriecināt ar dāvanām, bet nevienam nav drosmes skaidri pateikt, ka naudas šīs reformas īstenošanai nepietiek. Tagad ir jāgaida, lai kāds cits – bargā Eiropas Komisija, nemākulīgie ministrijas ierēdņi, tūļīgais VID vai vēl kādi marsieši – piesakās par «sliktajiem», kas pa ceļam izēduši medu, bezrūpīgā skrējienā saplēsuši skaisto balonu un reformas anotācijā «Daudz laimes» vietā ieskricelējuši «Dauct lamu». Gaidām pasakas turpinājumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu