Mamikins iestājies Eiropas Sociālistu partijā • IR.lv

Mamikins iestājies Eiropas Sociālistu partijā

5
Andrejs Mamikins. Foto: Zane Bitere, LETA

Eiroparlamenta deputāta partija ”Saskaņa” iegūs kopprojektu finansēšanas iespējas

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S) uzņemts Eiropas Sociālistu partijas (ESP) rindās, pavēstījis deputāta preses birojs. Kā vēsta aģentūra LETA, pēc Mamikina kļūšanas par ESP biedru “Saskaņa” iegūs vairāku kopprojektu finansēšanas iespējas.

ESP, kuru vada bijušais Bulgārijas premjerministrs un EP deputāts Sergejs Staniševs, veido 33 sociālistiskas, sociāldemokrātiskas un strādnieku partijas no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un Norvēģijas, un tā saņem finansējumu no ES budžeta. 13 partijām ir asociatīvs statuss, 12 partijām – novērotāja statuss. Izņēmuma kārtā partijas nolikums pieļauj individuālu biedru uzņemšanu.

Pēc ievēlēšanas EP 2014.gadā Mamikins pievienojās otram lielākajam EP politiskajam spēkam – Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupai, savukārt 2016.gadā deputāts kandidēja uz politiskās grupas viceprezidenta amatu.

Latvijas politiskā partija “Saskaņa”, no kuras saraksta eiroparlamentārietis tika ievēlēts EP, ir ESP asociatīvais biedrs. Pēc Mamikina kļūšanas par ESP biedru “Saskaņa” iegūs vairāku kopprojektu finansēšanas iespējas.

Komentāri (5)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu