Mamammam • IR.lv

Mamammam

2
Marta Selecka (pa kreisi) ar dēlu Gustu un Dace Salnāja ar Pēteri un meitu Elzu. Abas ir radījumu Karaliste un TE ētera personības.
Ieva Alberte

Pāris gadu laikā LTV raidījuma Karaliste komandā apprecējās četri pāri un piedzima pieci bērni. Dace Salnāja un Marta Selecka stāsta par to, kāpēc būt mammām ir tik forši

Svētku sajūta. Uz balti klāta galda stāv siera kūka, ko uzcepusi Marta. Dēlam Gustam ir piecu mēnešu jubileja. Viņš ir smaidīgs un savā valodā runājas tētim Uģim klēpī. Lielais brālis Knuts iemēģina dāvanas, jo nupat nosvinējis 10 gadu jubileju. Viņš laipni uzņem savā istabā ciemiņus. Šoreiz – divgadīgo Elzu, Daces meitu, kura visu grib darīt pati. 

Mūsu sarunā, šūpodamies krēsliņā, klausās Daces dēls Pēteris. Domīgajam kungam ir septiņi mēneši. Uz tikšanos nav ieradusies trešā Karalistes lēdija Māra Sleja, jo dienu iepriekš viņai piedzimis Knuts. Pirms tam Māra prasījusi Martai «atļauju», vai drīkst tā saukt arī savu dēlu. Visas trīs pavasarī paspēja nofilmēties katra vienā raidījumā. Ceturtdien, 11.maijā, Dace Karalistes skatītājus iepazīstinās ar tūkstoš gadu vecu ozolu.

Baigā laime

Dace labi atceras to brīdi, kad saprata, ka vēlas kļūt par mammu. Viņai bija 30 gadu un sajūta, ka tikšķ pulkstenis. «Negāju uz ballītēm, kur ir mazi bērni, jo nevarēju piedalīties sarunās. Skatīties uz laimīgajām ģimenēm, kamēr pašai tādas nav, – ir, kā ir.» Apziņa, ka viņa varētu būt mamma, eksistenciāli uzplaiksnīja Gruzijā, Gudauri kalna virsotnē. «Saule, smaržoja gaiss. Skaistums. Man burtiski tā «klikts» ieslēdzās, ka gribu dalīties pasaules pilnībā. Kādudien to parādīt savam bērnam.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu