Latvijas hokeja izlasei trešā uzvara pasaules čempionāta turnīrā • IR.lv

Latvijas hokeja izlasei trešā uzvara pasaules čempionāta turnīrā

24
Latvijas izlase spēlē pret Itāliju. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ar smagu uzvaru pār Itāliju nosargāta pirmā vieta A grupā

Pateicoties diviem Andra Džeriņa gūtajiem vārtiem, Latvijas hokeja izlase otrdien pasaules čempionāta augstākās divīzijas trešajā mačā ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Itāliju, vēsta aģentūra LETA. Līdz ar to Latvijas izlase turnīru iesākusi ar trim panākumiem trijos mačos un pirms spēlēm ar grupas grandiem joprojām atrodas līderpozīcijā.

Itālijas labā vienīgos vārtus mačā iemeta Marko Insams. Kopumā laukumā aizritēja līdzvērtīga un aktīva cīņa no vieniem uz otriem vārtiem. Jau vēstīts, ka pirmajos divos mačos Latvija pārspēja Dāniju un Slovākiju. Nākamā spēle paredzēta ar Zviedriju. Tik veiksmīgs pasaules čempionāta turnīra sākums Latvijas izlasei izdevies pirmo reizi. Komanda jau noskaņojusies ceturtdaļfinālam, atklāj sporta apskatnieki.

Salīdzinot ar pirmajiem diviem čempionāta mačiem, Latvijas izlasē nebija notikušas būtiskas izmaiņas – kā septītais aizsargs cīņai bija pieteikts Kristofers Bindulis, kurš stājās Jāņa Jaka vietā. Valstsvienības vārtus atkal sargāja Elvis Merzļikins. Sākotnēji bija bažas, vai aizsargs Artūrs Kulda varēs piedalīties šajā mačā, tomēr pret Itāliju viņš devās laukumā.

Pēc uzvaras pār Itālijas izlasi Latvija ir atguvusi A apakšgrupas līderes godu, jo ieguvusi maksimāli iespējamos deviņus punktus trijās spēlēs, tai ar astoņiem punktiem seko Krievija. Seši punkti ir ASV, savukārt ceturtā ar četriem punktiem ir Zviedrija, kamēr ar trim punktiem seko Vācija. Divi punkti ir Slovākijai, viens – Itālijai, bet Dānija punktus vēl nav ieguvusi.

Latvijas hokejisti ar itāļiem augstākajā divīzijā tikušies septiņas reizes, izcīnot četras uzvaras, ciešot divus zaudējumus un vienu reizi nospēlējot neizšķirti. Iepriekšējā tikšanās bija pirms pieciem gadiem, kad itāļi tika sagrauti ar 5:0.

Komentāri (24)

traductrice 10.05.2017. 10.04

Labs darbiņš, kas padarīts. Tortes pamatne ir uzcepta. Atliek salikt ķirsīšus :)

+2
0
Atbildēt

0

andrejs 10.05.2017. 10.35

Uzvara ir uzvara. Malači.

+1
0
Atbildēt

0

Anonīms 10.05.2017. 13.23

Super!! Apsveicu visus, gaidam nakošo speli.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu