Latvijas un Lietuvas tiesībsargāšanas iestādes veikušas kratīšanas divos būvniecības uzņēmumos • IR.lv

Latvijas un Lietuvas tiesībsargāšanas iestādes veikušas kratīšanas divos būvniecības uzņēmumos

37
NULL

Tiesībsargāšanas iestādēm ir aizdomas, ka šie uzņēmumi iepriekš vienojušies par publisko iepirkumu dalības noteikumiem.

Latvijas un Lietuvas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki veikuši kratīšanas divos abu valstu būvniecības uzņēmumos, vēsta LETA. 

Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta (STT) Klaipēdas valdes darbinieki, veicot starptautisku pirmstiesas izmeklēšanu par iespējamu krāpšanu un ļaunprātībām publiskajos iepirkumos, otrdien rīkojuši kratīšanas kādā Lietuvas būvniecības uzņēmumā. STT norāda, ka šajā izmeklēšanā tas sadarbojas ar Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), kura darbinieki veikuši kratīšanu kādas Latvijas akciju sabiedrības valdes priekšsēdētājas dzīvojamajās telpās un darbavietā. Šī Latvijas kompānija, tāpat kā Lietuvas uzņēmums, veic celtniecības un rekonstrukcijas darbus. 

Tiesībsargāšanas iestādēm ir aizdomas, ka šie uzņēmumi iepriekš vienojušies par publisko iepirkumu dalības noteikumiem, un, darbojoties grupā, savu uzņēmumu interesēs ieguvuši lielas vērtības īpašuma tiesības – parakstījuši vairāk nekā trīs miljonus eiro dārgāku līgumu. “Ar šādu nelikumīgu darbību uzņēmumi, iespējams, nodarījuši Lietuvas valstij materiālo kaitējumu, jo varēja tikt pārkāptas Lietuvas Republikas Konstitūcijas 46.pantā izklāstītās normas attiecībā uz godīgu konkurenci un izkropļoti Publisko iepirkumu likumā noteiktie principi,” norāda STT. 

Apsūdzības pagaidām nevienam nav izvirzītas. Pirmstiesas izmeklēšanu vada Klaipēdas apgabala prokuratūras Organizētās noziedzības un korupcijas izmeklēšanas nodaļas prokurori.

Komentāri (37)

traductrice 10.05.2017. 09.53

Man arī pirmais, kas ienāca prātā, ir Klaipēdas ostas darboņi. Mūsu ostās ir precīzi tas pats. Visus iepirkumus vinnē vieni un tie paši. Un atšķirība ir tik tāda, ka neviens šajos iepirkumos nevēlas saskatīt materiālos zaudējumus Latvijas valstij.

+1
0
Atbildēt

0

Austras koks 10.05.2017. 06.51

Vai LNK? Tie, ja pareizi atceros, Klaipēdas ostā kaut kādus konkursus novinnēja.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu