SVF: Eiropai vēl jānodrošina Grieķijai ticams parādsaistību sloga atvieglojums • IR.lv

SVF: Eiropai vēl jānodrošina Grieķijai ticams parādsaistību sloga atvieglojums

8
Foto: pixabay.com

Pēc vienošanās par pensiju un nodokļu samazinājuma jāatjauno parādsaistību ilgtspēja

Neskatoties uz otrdien panākto vienošanos par reformu programmu, Eiropai joprojām nepieciešams Grieķijai nodrošināt ticamu parādsaistību sloga atvieglojumu pirms Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) spēs nodrošināt papildu finansējumu, norādīja fonda Eiropas nodaļas vadītājs Pols Tomsens, svēta aģentūras LETA-AFP.

Grieķija un tās starptautiskie kreditori otrdien pēc mēnešiem ilgušām pārrunām panāca sākotnēju vienošanos par pensiju un nodokļu samazinājumiem. “Tagad to vajadzēs papildināt ar ticamu stratēģiju, lai atjaunotu parādsaistību ilgtspējību,” norādīja Tomsens.

Viņš pavēstīja, ka šīs diskusijas par to, kā risināt Grieķijas parādsaistību sloga jautājumu, tagad tikai sāksies. Taču šī varētu izrādīties grūtākā pārrunu daļa, ņemot vērā Eiropas nevēlēšanos Grieķijai nodrošināt papildu parādsaistību sloga atvieglojumus.

Grieķijas finanšu ministrs Eiklīds Cakalots paudis cerības, ka galīgā vienošanās tiks panākta līdz 22.maijam, kad norisināsies eirozonas dalībvalstu finanšu ministru sanāksme, kurā nepieciešams apstiprināt šo vienošanos. Kompromiss ir jāpanāk, lai Grieķija saņemtu jaunāko aizdevuma daļu, kas nepieciešama, lai jūlijā atmaksātu parādus septiņu miljardu eiro apmērā.

Grieķija ar saviem starptautiskajiem aizdevējiem par trešo aizdevuma programmu 86 miljardu eiro apmērā vienojās 2015.gada jūlijā. SVF šajā programmā ir atteicies piedalīties, jo tās mērķi, fonda vērtējumā, nav reāli un Grieķijas parādu slogs neesot ilgtspējīgs.

Komentāri (8)

Absints 03.05.2017. 12.17

Minimālā pensija Grieķijā ir 833 eiro, Latvijā 70. (vidējā 266)

Atbalstīsim nabaga grieķus, kam tik grūti, tik grūti…

+5
-1
Atbildēt

0

J.Biotops 03.05.2017. 14.24

„Kompromiss ir jāpanāk, lai Grieķija saņemtu jaunāko aizdevuma daļu…” – – aizdod man vēl, apsolu visu no tā nenotrallināt, bet kādu drusku atdot atpakaļ kā vecā parāda atamaksu. Tad prasīšu jaunu „aizdevumu”, no tā tāpat daļu iztērēsu pats un turpināšu brēkt pēc kompromisa – tas vārds taču tik ietilpīgs un skaists.

Grieķiju apdzīvojošie turkoslāvi par netaisnību uzskata nevis parāda atmaksas prasības, bet nelietīgo kreditoru nevēlēšanos turpināt maksāt viņiem, cik pierasts saņemt. Tā kā atmaksāt viņi neko ne var, ne grib, tad dažādi nosauktās prādsaistību „sloga atvieglošanas” un atlikšanas ir daiļliteratūras vērtē.

+3
-1
Atbildēt

0

andrejs 03.05.2017. 10.05

Cik labi, ka mums ir bijis veiksmes stāsts un mēs paši par visu spējam (?) samaksāt.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu