Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Mana draudzene - monstrs
Kristīne Simsone


oooo
 Mana draudzene – monstrs / Colossal. Nedēļas patīkamākais un arī dīvainākais pārsteigums: sadzīviska komēdijdrāma ar zinātniskās fantastikas ielaidumiem un atsaucēm uz briesmoņu filmām. Šķietami absurdā žanru ķauša centrā ir labi nostrādāta alegorija par cīņu ar alkoholismu un iestigušām attiecībām. Lai arī pilnīgai veiksmei filmā trūkst dinamiskāka ritma, aktrises Annas Hetevejas (galvenajā lomā) spēja gan būt lieliskai komiķei, gan izspēlēt emocionāli dziļākas notis ir apbrīnojama. Kino no 21. aprīļa.

oooc Varenais Ričards / Richard the Stork. Eiropā tapusī animācijas filma par zvirbuli, kurš uzaudzis starp stārķiem, tehniskajā izpildījumā ir konkurētspējīga ar Amerikas lielo studiju darbiem. Taču pozitīvā atšķirība ir tā, ka filmai, tāpat kā vairumam citu Vecā kontinenta kinodarbu bērniem, ir labs idejiskais pamats. Piemēram, stāstā par zvirbuli Ričardu ir uzsvērta drosme un atvērtība pret atšķirīgo, turklāt filmā ir labs humors. Kino no 21. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu