Bīstams amats • IR.lv

Bīstams amats

7
Jānis Citskovskis.
Aivars Ozoliņš

Jaunais Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis neplāno amatā sagaidīt pensiju – vēlas īstenot pārvaldes reformu un ir gatavs arī aiziet, ja jutīs spiedienu par KNAB konkursu

Ar Valsts kancelejas (VK) jauno vadītāju Jāni Citskovski tiekamies viņa pirmajā darba dienā, 7. aprīlī, brīdī starp divām viņa sarunām ar premjerministru Māri Kučinski. Vīna telpā Tinto iepretim Ministru kabinetam agrā pēcpusdienā tikai daži apmeklētāji. Man ik pa laikam nākas mudināt valsts augstāko ierēdni kaut ko arī ieēst, jo uz jautājumiem viņš apzinīgi atbild pamatīgi, nelikdamies ne zinis par ēdienu. Pusotru stundu ilgušās sarunas beigās viņš atzīstas, ka divas nedēļas, kopš saņēma piedāvājumu kļūt par VK direktoru, neesot kārtīgi gulējis – nakts vidū pamostoties un nevarot aizmigt, domājot, kā īstenos reformas.

VK iepriekšējais direktors Mārtiņš Krieviņš atstāja amatu 20. martā pēc sarunas ar premjerministru, kuras saturu abi it kā bija vienojušies neizpaust, tomēr Kučinskis pēc tam tieši valsts pārvaldes reformu neapmierinošo gaitu ir minējis kā galveno iemeslu Krieviņa atlaišanai. Krieviņš intervijā Ir atklāja arī premjerministra neapmierinātību ar nespēju «nokopt» KNAB jautājumu. Pirmais konkurss uz biroja priekšnieka amatu pērn beidzās bez rezultāta, un visvairāk pārmetumu par to saņēma tieši konkursa komisijas vadītājs, VK direktors Krieviņš.

Ko ierēdņu vidē runā par Krieviņa atlaišanas patiesajiem iemesliem? Jaunais VK direktors atbild izvairīgi: «Ierēdņi lasa presi, tajā skaitā žurnālu Ir, un tur izskan dažādas versijas.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu