Savējo tirgus • IR.lv

Savējo tirgus

3
Arturs Zolotihs (pa labi) ar Saskaņas deputātu Saeimā Andreju Elksniņu (pa vidu) vairākus gadus kopā piedalījušies Stipro skrējienā.
Zane Mače

Tas, ka Rīgas Centrāltirgū amatos nonākuši ar partiju Saskaņa saistīti cilvēki, izgaismots jau agrāk, bet tagad Ir noskaidrojis – gaļas paviljonu vada cilvēks, kuru tiesā par zagtu automašīnu tirgošanu organizētā grupā

Palēcienā nobildēts smaidīgs jauneklis ar zaļām hantelēm rotā plakātu, kas pērn vasarā galvaspilsētā mudināja rīdziniekus pievērsties sportiskam dzīvesveidam. Šo puisi sauc Arturs Zolotihs, un viņa dzīvesgājums nav nemaz tik bezrūpīgs – tajā ir gan apsūdzība zagtas mantas tirgošanā, gan atbildīgs amats Rīgas Centrāltirgū. Darbu Rīgas pašvaldībai piederošajā tirgū Zolotihs, visticamāk, dabūjis caur saiknēm galvaspilsētā valdošajā partijā Saskaņa. Viņa paziņu loks iesniedzas arī Saeimā.

Pusgads cietumā

Arturam Zolotiham ir 29 gadi. Policijas un vēlāk tiesas redzeslokā viņš nonāca, tikko pārkāpis divdesmitgadnieka slieksni – Zolotihu kopā ar vēl pieciem puišiem 2009. gada septembrī aizturēja aizdomās par zagtu automašīnu pārdošanu. Kompānija saukta pie atbildības par zagtas mantas iegādāšanos un tirgošanu organizētā grupā, zinot, ka tā iegūta noziedzīgā ceļā. Ar preses dienesta starpniecību to Ir apstiprina prokurore Kristīne Petrovska, kas uztur apsūdzību šajā lietā. Krimināllietu izskatījušas jau divas tiesu instances, atzīstot grupas dalībniekus par vainīgiem. Tomēr spriedums vēl nav stājies spēkā, jo viens no tiesātajiem iesniedzis kasācijas sūdzību. Zolotihu tiesa atzinusi par vainīgu un piespriedusi nosacītu cietumsodu uz pusotru gadu.

Prokuratūras informācija liecina – banda ieguvusi zagtas automašīnas un pārdevusi tālāk, izjaucot spēkratus pa detaļām. Izmeklēšanā noskaidrots, ka 2009. gada jūlijā bija nopirktas divas zagtas mašīnas – Audi A6 un A6 Avant, bet septembrī vēl viens zagts auto Audi A6. Pēdējo pirkumu izjaukt un pārdot nepaspēja, jo policija kompāniju aizturēja. Konkrētāk par lietas detaļām un arī Zolotiha lomu prokuratūra nevēlas runāt, kamēr lietā nav galīgā sprieduma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu