Ieiet pavasarī! • IR.lv

Ieiet pavasarī!

5
Gar Lojas upi
Zane Mače

Pēc saltās ziemas gribas doties pie dabas, saelpoties svaigu gaisu, uzlādēt enerģiju. Aktīvās atpūtas entuziasti iesaka sešus pārgājienus gan pa sauszemi, gan upēm, kas ļaus izbaudīt pavasari


Māris Lazdiņš, piedzīvojumu organizācijas
Lūzumpunkts vadītājs 

Ar laivām pa Svētupi
Neliela upe, kuru ieskauj skaisti krasti. Var braukt agri pavasarī, kad ir daudz ūdeņu, jo karstā augustā laivošanai upe nebūs piemērota. Taču pavasarī – ideāli! Maršruts no Lauviņām līdz Salacas tiltam pie Salacgrīvas ir 18 kilometrus garš un piemērots cilvēkiem, kas nav pirmo reizi ar airiem rokās, iesācējiem vajadzētu braukt kopā ar pieredzējušiem cilvēkiem. Upe ir dinamiska, dažviet pāri liecas zari, straujākās vietās var izmērcēties, tāpēc vienmēr jādomā par drošību – speciālo vesti. Šo posmu var nobraukt četrās stundās. Interesanti – brauciens sanāk pa trim upēm! Svētupi, tad Jaunupi un mazu gabaliņu pa Salacu. Šī nav populāra upe, tāpēc laivu satiksme ir minimāla.

Laivu brauciens pa Lielo Juglu
Atrodas tuvu Rīgai. Laivas Lielajā Juglā jālaiž Ropažos pie ūdenskrātuves, kur ērta piebraukšana un atpūtas vieta, bet finišs – pie Zaķumuižas tilta. Maršruts nav garš – 16 kilometru, ideāli piemērots atpūtai svētdienā. Ieteicamais laivošanas brīdis ir palu laiks, kad upē daudz ūdens un ledus jau izgājis. Lielā Jugla ir straujāka nekā Svētupe, arī populārāka, tāpēc iespēja satikt citus laivotājus ir lielāka.

Šo maršrutu var mērot arī ar bērniem, bet tad laivotājiem jābūt drošiem par savām spējām un jāievēro visi drošības noteikumi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu