Druķis pamet Būvniecības valsts kontroles biroja vadību • IR.lv

Druķis pamet Būvniecības valsts kontroles biroja vadību

27
Pēteris Druķis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Tiesa atzīst – Druķis iepriekšējās darbavietas naudu tērējis personiskiem izdevumiem

Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis piektdien, 31.martā, pēc vienošanās ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu (”Vienotība”) pametis amatu, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz LTV raidījuma “De facto” sniegto informāciju.

Ekonomikas ministrs šorīt steigšus sasauktā preses konferencē paziņoja, ka BVKB direktora pienākumus pagaidām pildīs direktora vietnieks Māris Demme, ziņo LETA. Aprīlī tiks izsludināts atklāts konkurss vakantajam direktora amatam. Gan Demme, gan Ašeradens solīja, ka BVKB darbība līdz ar Druķa aiziešanu netiks traucēta.

Druķa aiziešana esot saistīta ar Rīgas apgabaltiesas spriedumu strīdā starp Druķi un viņa iepriekšējo darba vietu “Inspecta Latvia”, vēstīja ”De facto”. Tiesa atzina, ka Druķis no uzņēmuma līdzekļiem samaksājis par savu kāzu mielastu, tam restorānā “Ostas skati” iztērējot 7455 eiro, iegādājies putekļu sūcēju, veļas mašīnu un ledusskapi, kā arī mēbeļu komplektu – matraci ar koka rāmi, dekoratīvā auduma bortus, alumīnija augsto kāju komplektu, auduma galvgali, lateksa virsmatraci un ortopēdisko spilvenu. Par mēbeļu un sadzīves tehnikas saņemšanu parakstījusies “Inspecta Latvia” darbiniece Lāsma Stankeviča, kura kļuva par Druķa sievu.

Druķis tiesai bija skaidrojis, ka mēbeles un sadzīves tehniku pircis “Inspecta” īrētajam dzīvoklim Ventspilī, taču inventarizācijas laikā sadzīves tehniku uzņēmumā neatrada. Turklāt spriedumā minēts, ka mēbeles piegādātas uz Druķa dzīvesvietas adresi.

Apgabaltiesa lēma, ka “Inspecta” no bijušā darbinieka drīkst piedzīt zaudējumus kopumā ap 14 500 eiro. Spriedums stājies spēkā daļēji, jo Druķis to pārsūdzējis. Par pušu domstarpībām sākta lieta Valsts policijā, kas joprojām ir izmeklēšanas posmā.

Būvniecības valsts kontroles birojā Druķis nostrādāja divus gadus. Par strīdu ar “Inspecta” viņš Ekonomikas ministriju informējis pirms apstiprināšanas amatā. Ašeradens skaidrojis, ka lēmums pieņemts rūpēs par Būvniecības valsts kontroles biroja reputāciju.

Šorīt preses konferencē uz jautājumu, vai nav aizdomas, ka naudas izšķērdēšana notikusi arī BVKB, Ašeradens teica, ka šādu aizdomu neesot. Arī Demme apstiprināja, ka aizdomu neesot un norādīja, ka nesen BVKB noticis audits, kurā finanšu iztrūkumi nav atklāti.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu