ASV aicina NATO valstis divu mēnešu laikā izstrādāt plānus aizsardzības izdevumu palielināšanai • IR.lv

ASV aicina NATO valstis divu mēnešu laikā izstrādāt plānus aizsardzības izdevumu palielināšanai

121
ASV valsts sekretārs Reks Tilersons. Foto: JOSHUA ROBERTS, REUTERS/LETA

Par iespējamajām solījumu nepildīšanas sekām ASV valsts sekretārs Reks Tilersons klusēja. 

ASV valsts sekretārs Reks Tilersons piektdien NATO sanāksmē Briselē paziņojis, ka pārējām NATO dalībvalstīm ir jāpalielina izdevumi aizsardzībai vai divu mēnešu laikā jānāk klajā ar plānu alianses budžeta vadlīniju ievērošanai, ziņo LETA. 

Tilersons savās pirmajās sarunās ar NATO kolēģiem sacīja, ka Vašingtona atvēl aizsardzībai neproporcionāli daudz, salīdzinot ar pārējām 27 NATO dalībvalstīm. Viņš pauda cerību, ka līdz 25.maijam, kad ASV prezidents Donalds Tramps tiksies ar pārējo NATO valstu līderiem, kaut kas jau būs mainījies.

NATO dalībvalstu līderi 2014.gadā solīja apturēt finansējuma samazināšanu aizsardzībai un virzīties uz NATO nosprausto mērķi – atvēlēt aizsardzībai 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Līdz šim to paveikušas tikai četras valstis – Lielbritānija, Igaunija, Grieķija un Polija. “Mūsu mērķim būtu jābūt līderu tikšanās laikā maijā panākt vienošanos, ka līdz šī gada beigām visas valstis ir izpildījušas vadlīnijas vai arī attīstījušas plānus, kuros skaidri norādīts, kā (..) šis solījums tiks izpildīts,” paziņoja Tilersons. 

ASV valsts sekretārs uzsvēra, ka tām NATO dalībvalstīm, kam vēl nav šāda plāna, tas būtu tūlīt jāizstrādā, bet valstīm ar plānu jāpaātrina tā izpilde, lai būtu redzami rezultāti. Par iespējamajām solījumu nepildīšanas sekām Tilersons klusēja. 

Vēlēšanu kampaņas laikā Tramps izteicās, ka varētu nedoties palīgā tām valstīm, kas aizsardzībai tērē mazāk par 2% no IKP, radot satraukumu valstīs, kas jūtas apdraudētas no Krievijas puses. Tomēr Tilersons centās nomierināt satrauktos prātus, apliecinot, ka ASV izpratnē draudi vienai no NATO dalībvalstīm ir draudi visām. “Mēs ievērosim saistības, ko esam uzņēmušies savu sabiedroto aizsardzībai,” uzsvēra Tilersons. 

Savukārt Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls pirms ministru tikšanās par “nereālistisku” nosauca mērķi ikvienai NATO valstij aizsardzībai atvēlēt vismaz 2% no IKP. Viņš norādīja, ka Vācijai tādā gadījumā aizsardzībai gadā vajadzētu veltīt 70 miljardus eiro, tādā veidā dubultojot pašreizējo aizsardzības budžetu. “Es nepazīstu nevienu politiķi Vācijā, kas domātu, kas tas ir izdarāms, nemaz nerunājot, ka tas būtu vēlams,” uzsvēra ministrs. 

NATO ārlietu ministru sanāksmē tiks apspriesta arī cīņa pret terorismu, kā arī alianses attiecības ar Krieviju un Ukrainu. “Acīmredzami mēs saskaramies ar jaunām problēmām no Krievijas, atdzimstošā Krievija nodara visa veida kaitējumu Rietumbalkānos un citviet,” paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons. 

Pirms NATO sanāksmes alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pauda pārliecību, ka lielāki aizsardzības izdevumi ir ikvienas dalībvalsts interesēs, ņemot vērā drošības draudus pie Eiropas robežām. “Aizsardzības izdevumu palielināšana nav domāta, lai iepriecinātu Savienotās Valstis,” viņš uzsvēra. “Tas ir domāts, lai vairāk ieguldītu Eiropas drošībā, jo tas Eiropai ir svarīgi. Eiropa ir tuvu jukām un vardarbībai Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos, Irākā, Sīrijā, un Eiropa ir tuvāk pašpārliecinātākai Krievijai, kas ir gatava izmantot spēku pret savu kaimiņvalsti Ukrainu,” paziņoja Stoltenbergs.

Komentāri (121)

J.Biotops 31.03.2017. 19.37

Tas Tramps gan ir viens maita – prasa pildīt līgumu. Un nevis „varbūt rīt” vai labvēlīgā gadījumā aizparīt”, bet te un tagad.

Kad NATO dibināja, rietumeiropiešiem bikšeles bija miklas no tuvajiem krievu tankiem. Tā sauktā „Zāpadnaja grupa voisk” bez traucējošās amerikānu agresoru klātbūtnes varēja īsā brīdī aizsniegt ne tikai Briseli un Bonnu, bet arī Parīzi. Pat lielās bumbas nebūtu jāmētā, kaut krievs nekad nav ticami slēpis, ka uz to gatavs. Tad pat daļa mēreni kreiso šņukstēja – onkul Sem, pasēdi te ilgāk, mums vieniem tumsā bail, sarkans zvērs aiz loga.

Tagad tāda Beļģija un Luksmeburga varētu vispār neko netērēt – neviens viņus neapdraud un aizsniegt nevar. Tāpat kā diženo Franciju, tikai tai vajag pa laikam uzturēt frankofoniju vietām Āfrikā – tur bez bruņojuma nu nekādi.

Eiropā reāli apdraudētas ir tikai valstis, kam laime atrasties tiešā Krievijas tuvumā, pat Zviedrija apjēgusi, kas gaidāms Gotlandē, kad lācis satrakosies. Nupat franču prezidenta kandidātu debatēs gāja valā – mēs, brīvību mīlošie, taču nejauksimies, kad kādiem pribaltiem radīsies problēmas ar Krieviju, viņiem taču tādas nebeidzas jau 1000 gadu. No sociķu enģelīša Gabriela ko citu gaidīt būtu naivi – BRD galvaspilsētā taču krievu armijas vairs nav.

Jāpriecājas, ka rietumu politikā vēl saglabājušies daži, kuri saprot, ka no būra izkļuvis lācis neapstāsies tur, kur rietumu pacifisti palūgs. Ja uzvarēs murgi par Eiropu no Liabonas līdz Vlaģīvastōkai un Krieviju kā pretsvaru amerikānu agresijai, tad Francijai nekas daudz nenotiks, bet no mums nekas daudz pāri nepaliks.

Pašiem jāpilda uzņemtās saistības godprātīgi, nevis kā dažu uz celtniecību, otkatiem un zirgkopību kāru „aizsardzības” ministru laikā.

+24
-10
Atbildēt

11

    Es > J.Biotops 01.04.2017. 08.53

    *

    Slikti izskatāties, lno, uz mana fona :) Man saites, datumi… Jums, lno, emocijas un JŪSU iedomu konstrukcijas… ;)

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 01.04.2017. 07.42

    Biotop, labrīt!

    Daži fakti:

    NATO dibina 1949/04/04, bet psrs Semipalatinskā izmēģina NUKI 1949/08/29

    Čērčila Fultonas runa https://lv.wikipedia.org/wiki/Vinstons_%C4%8C%C4%93r%C4%8Dils par Dzelzs priekškaru 1946/03/05 ir pirmais signāls ar tam sekojošo Berlīnes krīzi http://tipings.com/lv/pages/128885 1948.g Līdz tam visi ir sabiedrotie, kas uzvarēja WWII…

    Jūsu dzejiskās variācijas par gluži racionālā moto “Russians out, Americans in” tēmu norāda, ka vāji orientējaties vēstures līkločos pēc WWII

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 01.04.2017. 09.27

    Biotop,

    Kamēr vēl pieejama Jums opcija LABOT, salieciet saites savā remarkā un būsiet atbrīvojis mani no liekām rūpēm… ;) Citādi, iebildumu pret Jūsu papildinājumu man nav ;)

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 02.04.2017. 18.21

    J. Biotop,

    Nē! Esat novērtēts! Tikai izmanots ,lai sāktu diskursu…

    Citādi, viss ir k ārtībā…

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 01.04.2017. 09.14

    lno*

    Nu, pielieciet to citātu no kursa… :) Jūs uz to atsaucāties, jums arī tas jāliek… ;)

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 02.04.2017. 18.12

    Ino, paldies par uzmanību, bet pa mizu es te saņemu pēc nopelniem, tieši tik, cik pelnījis bezcerīgi atpalicis klasiskais liberālis. Vienkārši šejienes „liberāļi” un pārējie progresīvie skaidrāk saskata mūsu uzskatu nesavienojamību, ko grūti pamanīt godājamiem citu nokrāsu oponentiem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 01.04.2017. 09.03

    Valdis. O jā, vēl tikai trūkst kāds citāts no VKPb īsā kursa:):):)

    +10
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 02.04.2017. 12.37

    Nu gan laiki pienākuši IR portālā – mīnusus liek pat liberālajam Biotopam:)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 01.04.2017. 08.50

    Valdiņam. Pastāsti vēl mums, ka Ribenropa – Mo;otova pakts bija spiesta lieta – PSRS nebija gatava karam, Somijā notika soc. revolūcija Kūsinena vadībā, Baltijas valstu valdības perināja sazvērestību pret PSRS. Ja manīsi, ka šim videoklim nav īpašs atbalsts, varēsi aizbildināties ar 1. aprīļa joku.

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 01.04.2017. 09.22

    Valdi – neapstīdāmās vēstures zināšanas pārliecina, ka Jūs varētu pastāstīt arī par „sabiedroto” attiecībām kopš 1945.gada vasaras, kad vēl pat nebija beidzies karš ar Japānu, līdz NATO dibināšanai. Arī par PSRS prasībām par Nirnbergas procesā neizskatāmajām tēmām, kas bija izvirzītas krietni pirms Čerčila runas un Jūsu minētās robežškirtnes – 1948.gada.

    Ja tam vēl pievienotu ziņas par PSRS demobilizācijas īpatnībām, par lidlauku būvi Arktikā un Tālajos austrumos, kādu daļu no vēstures ar Tu-4, par vācu kara tehnikas un speciālstu „apguvi”, par nacionālsosciālistu nāves nometņu otreizējo izmatošanu un citām brīvības izpausmēm atbrīvotajās teritorijās, par Austriju, Grieķiju un Dienvidazerbaidžānu… Tāda aina būtu, ja ne pilnīga, tad vismaz krietni krāsaināka. Ceru un gaidu.

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 31.03.2017. 19.40

    Biotops. Labs!

    +14
    -10
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 31.03.2017. 18.28

ASV prasības pamatotas un loģiskas. Kāpēc gan lai amerikāņu nodokļu maksātājs apmaksātu, piemēram, Vācijas neapmaksātos rēķinus? Bez tam – šai 2% problēmai ir vēl viena nesmuka puse.

Tepat rakstā varam lasīt – “NATO dalībvalstu līderi 2014.gadā solīja apturēt finansējuma samazināšanu aizsardzībai un virzīties uz NATO nosprausto mērķi – atvēlēt aizsardzībai 2% no iekšzemes kopprodukta…”

Citiem vārdiem sakot – NATO dalībvalstu līderi sola, bet negrasās solījumu pildīt. Protams, šādā kontekstā rodas jautājums, vai tik vieglprātīga attieksme “solīt sola, bet nedeva…” dalībvalstīm ir tikai pret tēriņiem NATO uzturēšanai, jeb šāda attieksme ir pret visiem NATO līgumā lasāmajiem punktiem kopumā?

Un vēl vienu interesantu lietu te var izlasīt – “Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls saistībā ar 2% no IKP paziņo:

“Es nepazīstu nevienu politiķi Vācijā, kas domātu, ka tas ir izdarāms, nemaz nerunājot, ka tas būtu vēlams..”

Kurperī Merkele saka, ka viņas vadītajai valstij ir jāpilda saistības palielināt aizsardzības izdevumus līdz 2% no iekšzemes kopprodukta.

http://www.lsm.lv/lv/raksts/arzemes/zinas/merkele-ari-vacijai-japalielina-aizsardzibas-izdevumi-lidz-2.a225523/

Uzsveru šos divu Vācijas politiķu pretrunīgos paziņojumus tādēļ, ka Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls vairākkārt ir ievēlēts Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas priekšsēdētāja amatā, bet Vācijas kanclere Angela Merkele pārvēlēta Kristīgo demokrātu partijas vadītājas amatā.

Domāju, ka nevienam latvietim tālāk nav jāskaidro – kādēļ mums ir tik svarīgi, lai Merkele kanclera amatā tiktu pārvēlēta, un cik Latvijai nelabvēlīgi laiki iestāsies, ja Vācijā pie varas nokļūs sociķi. Trešā reālā spēka, kurš varētu vadīt valsti, Vācijā nav.

+19
-10
Atbildēt

10

    zanE. > rinķī apkārt 31.03.2017. 21.10

    …Biotops…arī latviešu karavīrs gājis un karojis par svešiem, atbalstot ASV misijas…un arī atdevuši savas dzīvības…ASV var atļauties izpildīt militārās rūpniecības lobiju prasības, iedarbināt naudas drukājamo mašīnu un doties palīgā visiem, kam tik to vajag…

    …kāda velna pēc tad ir noslēgtas vienošanās un vienošanās izpildes termiņš, ja pēkšņi Trampam, kuram par NATO nav pat mazākās sajēgas – mainītu nosacījumus un sāktu diktēt noteikumus?…

    +8
    -17
    Atbildēt

    0

    zanE. > rinķī apkārt 31.03.2017. 18.58

    …par kādu nesmukumu Tu runā?…par kādiem Vācijas neapmaksātiem rēķiniem?…NATO līguma vienošanās termiņš ir 2024.gads, kad dalībvalstīm jāsasniedz finansējums 2% apmērā…šodien ir 2017.gads…kāpēc Tu domā, ka valstis savas saistības līdz 2024.gadam neizpildīs?…tāpēc, ka Tramps nesaprot kā funkcionē NATO un uzsācis histēriju par “parāda piedzīšanu” ASV labā?…neviens nemaksās ne Trampam, ne ASV…katra NATO dalībvalsts finansējumu militārajām vajadzībām plāno savu iespēju robežās un saskaņā ar vienošanos…

    +11
    -16
    Atbildēt

    0

    zanE. > rinķī apkārt 31.03.2017. 22.04

    …J.Biotops…protams, vari ironizēt un izkropļot teiktā jēgu – Tev neviens to nevar liegt…arī tā ir attieksme – nemēģināt noskaidrot informāciju no pirmavota, bet kult tukšus salmus…

    +8
    -13
    Atbildēt

    0

    zanE. > rinķī apkārt 31.03.2017. 20.05

    …Riņķī apkārt…nu, nevajag nodarboties ar feiku izplatīšanu!…lasi lēnām vēlreiz – vienošanās, kas atrunāta līgumā, paredz sasniegt 2% finansējumu līdz 2024.gadam…2024.gadam!…pieprasīt, lai tas notiktu līdz gada beigām vai nākošgad – tā ir trampistu vēlme mainīt vienošanās nosacījumus…

    …šobrīd Vācija tērē 35 miljardus, izpildot Trampa vēlmes – tam šogad vajadzētu 70 miljardus…Latvija izpildīs savus apņemšanos ātrāk par 2024.gadu – tas notiks 2018.gadā…varbūt esi iedomājies nogriezt pensijas, algas, pabalstus vai paaugstināt nodokļus trīskārt, lai šogad nodrošinātu “pirmsplāna” izpildi?…

    …kā Tev šķiet, ko pēc tam šeit vajadzēs sargāt?…Tu jau esi Vācijā, Tevi notiekošais uztrauc tikai attālināti, ar gudru padomu došanu no “miera ostas”…

    …tiešām esi iedomājies, ka rīt Latvijā Krievijas draudi būs novērsti, ja 2% finansējumu sasniegsim jau šogad?…

    +9
    -14
    Atbildēt

    0

    Baiba. > rinķī apkārt 02.04.2017. 21.01

    Ārprāts! Kremļa troļļi okupējuši ir.lv! Kā citādi izskaidrot mīnusu birumu pie Zanes komentāra par latviešu karavīriem militārajās misijās un kritušajiem latviešu puišiem. Nacionālās apvienības atbalstītāji tie nevar būt, Zani viņi necieš, bet savus karavīrus vienmēr turējuši godā, tik zemu nolaisties tie nevarētu. Kas te notiek?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 31.03.2017. 19.32

    rinķī apkārt. Būtne, kura stāvēja un krita par SC koalīcijā, taču neatzīs, ka tikai, pateicoties ASV, Rietumeiropa nekļuva par boļševiku upuri un Austrumeiropas valstis atguva savu neatkarību:)

    +12
    -12
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 31.03.2017. 21.30

    zanE, paldies, nu beidzot saprotu – Latviju apdraud amerikāņu militāri rūnieciskais komplekss un naudas drukājamā mašīna. Izrādās, ka biju aizmirsis, ko man skolā mācīja.

    +16
    -9
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 31.03.2017. 20.34

    zanE. Tur jau ir tā lieta, un to es arī uzsvēru savā komentārā – Latvija ir gatava jau nākamajā gadā sasniegt 2% no IKP, neskatoties uz ek. situāciju, kuru Tu noraksturoji. Un tas tāpēc, ka Latvijā apzinās krievu draudus, un arī tādēļ, ka reāli LR drošība visvairāk ir atkarīga no ASV, bet ne no Vācijas, Francijas utt Žēl, protams.

    http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/latvijas-vestnieks-nato-mums-2-ikp-aizsardzibai-ir-vieglak-sasniegt-neka-citam-valstim.a230549/

    Par 2% no IKP aizsardzībai Vācijā šobrīd runā tikai teoretiski un ar sašutumu balsī, un arī – pateicoties tikai Trampa uzstājībai, par ko viņam paldies:)

    Patiesībā šie 2% no IKP ir tāds lakmusa papīrītis, kurš labi raksturo katras NATO dalībvalsts uzticību aliansē noslēgto līgumu garam. Nav runa par militārpersonām, viņi kā vienmēr gatavi pildīt savus pienākumus. Runa ir par dranķa civilistiem – politiķiem, kuru vēlme ar krievu uzspēlēt, kā pašiem šķiet pokeri, ir apbrīnojama, bet patiesībā viņi griež to pašu veco krievu ruleti :)

    +16
    -9
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 31.03.2017. 19.22

    zanE. Kā izlasīji šajā rakstā – Gabriēls, sociķis, ir pilnīgi pārliecināts par to, ka 2% nav jāmaksā, Junkers saka to pašu. Ja pie varas Vācijā nokļūs sociķi, tad šāda, pret krieviem vērsta samiernieciska politika kļūs visa Vācijas ārpolitika un par tēriņu palielināšanu aizsardzībai šajā valstī vairs neviens nerunās. To pašu var teikt arī par Franciju uc

    2% bez ierunām ir gatavas maksāt tikai tās valstis, kuras jūtas krievu apdraudētas, un Grieķija, kurai savas problēmas, taču, diemžēl tieši šīs valstis nav NATO galvenie spēlētāji.

    Ja par Trampu, tad nav iemesla pārmest viņam histēriju. Viņa prasības ir pat ļoti pamatotas. Kāpēc ASV nodokļu maksātājam ir jāuztur Eiropas drošība, ja eiropieši paši par savu drošību nav gatavi maksāt? Un ne jau nabadzības dēļ.

    +18
    -9
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 31.03.2017. 20.22

    zanE – pamēgināsim pateikt amerikāņu karavīram, ka viņam jāiet karot (un arī mirt – tā karā mēdz gadīties) par nepzīstamiem ļaudīm, kas paši savai aizsardzībai negrib pat naudu tērēt? Un viņa vecākiem, balstiesīgiem nodokļu maksātājiem?

    +18
    -9
    Atbildēt

    0

puika 31.03.2017. 21.29

Patiesībā sajūta, ka LETAI jāceļ kvalifikācija, kas šķiet nepietiekama, lai ziņotu par diplomātu sarunām. Ar tik retām apcirptām ziņām un ne visai korektiem virsrakstiem pazūd konteksts.

rinķi apkart jau pamanīja politiķu dažādos izteikumus, bet

1. Merkele oriģinālā teica, ka Vācijai būs jāpalielina militārie izdevumi 2% apmērā no IKP līdz 2024. gadam. Iepriekš Minhenē viņa teica, ka Vācija to darīs, bet vadoties pēc plāna nesasteidzot.

2. Zigmāru Gabrielu Reiters citē mazliet vairāk “The United States will realize it is better to talk about better spending instead of more spending”. Vācija grib panākt, lai militārajos izdevumos ieskaita arī kādus humanitāros. Stoltenbergs atbild, ka tā nebūs, bet Vācija virzās pareizā virzienā.

3. Tiek plānots NATO sammits ar Trampa piedalīšanos 25. maijā.

“As President Trump has made clear, it is no longer sustainable for the U.S. to maintain a disproportionate share of NATO’s defense expenditures,” Tillerson said. “Allies must increase defense spending to meet their commitments.”

Manuprāt, gan Tillerson, gan Matis, gan Penss paši ir reālistiskāki un zina par 2014. gada vienošanos, bet viņiem mājās ir Boss, kuram vajadzīga sava deva mēdiju ziņu.

PS. Par Grieķiju. Procentuāli viņiem ir tas rādītājs, bet reālos skaitļos izdevumi samazināti uz pusi. Dēļ viņu ekonomiskās krīzes. Drošībai nedrīkst aizmirst arī par ekonomiku.

+12
-5
Atbildēt

26

    Es > puika 01.04.2017. 07.28

    puika + zanE, labrīt!

    Es mazliet jums iebildīšu… No vēstures raugoties, kas izraisīja Minhenes vienošanos ar Hitleru? Vienojās valstis, kuras 20 gadus iepriekš bija uzvarējušas Vaciju karā, vienojās par to, ka Vācija varēs anektēt jaunas teritorijas… Vienošanos izraisija tas, ka rietumvalstis nebija veikušas armiju pārapbruņošanu laikā, kad Vācija to bija darījusi. Visi saprata, ka tuvojas karš. Bija vajadzīgs laiks, lai tam sagatavotos un arī nauda… Tas bija iemesls, kāpēc, piem. Latvija savām armijas vajadzībām neko nevarēja nopirkt rietumos. Tikai no psrs, bet ar nepilnīgu piegādi…

    ASV gatavojas lielam karam un grib lai sabiedrotie tam būtu gatavi. Sabiedrotie lielam karam gatavoties nealkst. Un tagad jautājums, ar ko būtu gaidāms šis nākotnes lielais karš?

    Šo gatavošanos nākotnes karam es nesaistu ar trumpi. Es domāju, ka tam klaunam galvā ir tikai viena doma, kā saglabāt varu… Bet šī doma nāk no dziļākiem republikāņu slāņiem, no Kapitolija ēkas, manuprāt….

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    Es > puika 02.04.2017. 16.39

    puika,

    bet citā spēles laukaumā.. Bez rupjībām un ar atbildību par to, ko publicē, vai ne ;)?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > puika 01.04.2017. 09.22

    Valdis. Nu kā tad ir, zvaigznīte nozīmē Valdis Nr.2, kurš oponentiem piedēvā dažādas fizioloģiskas riebeklības atšķirībā no Valdis Nr 1, kurš ļoti pieklājīgs, visus uzrunā uz Jūs vai tomēr paaugstinājums?:)

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    Es > puika 01.04.2017. 09.02

    *

    ASV ieguvumi no WWI ir ekonomikas bums un lielvaras statuss. Šeit par to vairāk http://eh.net/encyclopedia/u-s-economy-in-world-war-i/

    Pirms emociju šļaksta remarkā, iekodiet šņukdrāniņas stūrīti starp zobiem un noskaitiet līdz 10… ;)

    P.S. Es Jūs vadu, ja nepamanījāt, nosakot Jūsu rīcības paternu… ;)

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > puika 01.04.2017. 11.51

    west. Jā, eksemplārs interesants:)

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    west > puika 01.04.2017. 11.44

    Ino

    Šie laikam ir no to “pareizo” troļļu fabrikas. No tiem, kuri cīnīšoties ar moskaļu troļļiem, dodot ” pareizo un pārbaudīto ” informāciju. Piemēram, no “demokrātu” CNN un viņu preses. Karot pret nelabu smaku ar vēl nelabāku, esot ļoti efektīvi.

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > puika 02.04.2017. 14.21

    west. Taisnība, bet to troļļu šeit jau aavairojies tik daudz, ka nav vairs ar ko parunāt:)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    puika > puika 02.04.2017. 17.53

    >Valdis

    Protams. :)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > puika 01.04.2017. 09.58

    Valdis. Lai gan ASV bija galvenā 1. pasaules kara uzvarētāja, V. Vilsona 14. punkti Parīzes miera konferencē netika pieņemti, panāktais kompromiss neapmierināja nevienu un ASV tobrīd mierlīgumu neparakstīja, tomēr arī Latvija ieguva neatkarību, pateicoties Vilsona priekšlikumu ideālismam. Ja Francija un Anglija būtu piekritušas Vilsonam saudzēt Vāciiju, iespējams Eiropas vēsture būtu citāda…

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > puika 01.04.2017. 10.04

    Valdis. Kāds pēdējais vārds, tikai pajautāju…Gribas zināt, kā jums tās lietas troļļu komandā notiek:)

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    Es > puika 01.04.2017. 10.50

    * ;)

    klusais izstāstīs….

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    Es > puika 02.04.2017. 15.00

    lno,

    parunā ar pirozkovs…;)))

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > puika 02.04.2017. 15.06

    west,

    Tas kas pazūd, esat jūs – kremlini… Aldis prom, robotrons prom, Andrejs prom, gotinjteevs prom… Saites pie remarkām… Tulkojumi ar kontroli, edge-indran tūdaļ “bilžu grāmats izbeigsies”…dažs rupjības neraksta… Jūsu Latvijas nīdēju troļļu pasaule IRā ir sabrukusi :))))) 2 mēneši darba…. Kremlinu fabrikas gals… ;))))

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > puika 01.04.2017. 11.49

    west, Latvijas nīdēj,

    Iedodiet kaut vienu saiti, kur esmu atsaucies uz CNN! Es to vietu, kur Jūs paziņojat, ka nīstat Latviju varu te uzreiz ielikt. Interesants eksemplārs esat ;)

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    puika > puika 02.04.2017. 16.26

    >lno

    Vai tas nebiji Tu, kas komentāros sauca pēc puikas un zanEs? Nebija ar ko parunāt?

    Patiesībā taču patīk pagrūstīties, vai ne?

    Labāk gan bariņā.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > puika 01.04.2017. 09.12

    lno,

    atvēliet, lūdzu, sev laiku manis dotās saites izlasīšanai, pirms te blieziet ārā “sviesta bumbiņas”… ;) Izlasiet par ASV ekonomikas (rūpniecības) pieaugumu 1914-1918

    * ;)

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    west > puika 02.04.2017. 09.49

    Ino.

    Nebaro taču tos troļļus ar atbildēm. Viņiem tās nemaz neinteresē. Vislabākais veids troļļu padzīšanai ir pilnīga izolēšana. Tas darbojas :)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > puika 01.04.2017. 09.30

    Jūs, lno,

    pieturaties pie principa, ka jāpatur pēdējais vārds un tas var būt arī ad hominem, ja argumentācija izsīkusi…

    Tagad, aiz šī, ielieciet, lno, vēl kādu savu līdzīgu remarku, un lieta būs darīta ;) *

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    lno > puika 01.04.2017. 08.57

    Valdis. ASV gatavojās karam? Lai dieviņš nogrābstās:) ASV valdīja pacifisms. Nebūtu uzbrukuma Pirlharborai, Rūzveltam būtu grūti iesaist ASV karā, jo ASV nekā neieguva no 1. pasaules kara.

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > puika 01.04.2017. 09.08

    Valdis. Tas par 20./30. gadu ekonomisko krīzi?:) Zvaigznīte pie vārda nozīmē paaugstinājumu troļļu komandā?:):):)

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    Es > puika 01.04.2017. 16.24

    west

    joprojām meklē (4.5 stundas), kur es atsaucos uz CNN ;))))

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    puika > puika 31.03.2017. 23.58

    Naudu notērēt var ātri, bet reālai aizsardzības stiprināšanai vajag saprast, kur un kā to labāk ieguldīt un tad attiecīgi rīkoties. Citus avotus lasot, ir skaidrāks, ka uzbrauciens vairāk ir par dažu valstu kavēšanos ar rīcības plānu izstrādi, mazāk prasība palielināt izdevumus tūlīt un tagad līdz 2% līmenim.

    Tūlīt atbrauks revizors un vajag vismaz kaut ko parādīt. Džeki saņemieties!

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    puika > puika 31.03.2017. 21.38

    Tramps grib Sienu, grib lielus militāros izdevumus, bet nākamgad ir starpvēlēšanas. Paskatīsimies vai Kongress pašam spārnus neapcirps, jo Trampa plānā ir apcirpt rindu sociālo un vides programmu.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    puika > puika 01.04.2017. 13.29

    Fake News! Ok, paskatamies alternatīvos.

    Pirmsvēlēšanu periodā starp Trampa atbalstītājiem sociālajos medijos visvairāk izplatītās ziņas bija no Infowars.

    Te viens pirmsvēlēšanu klipiņš paraugam.

    https://www.youtube.com/watch?v=oy43yskCyLQ

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    puika > puika 31.03.2017. 22.11

    12. aprīlī plānota Stoltenbega tikšanās ar Trampu Baltajā namā.

    Trump to attend NATO summit in Brussels May 25

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-nato-idUSKBN16T07W

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    puika > puika 01.04.2017. 13.30

    Un šis komentārs ar copy-paste atkārtojas Infowars komentāros:

    Ok this is the attack plan by the NWO+Globalist,..that are not excepting that they have been defeated by the silent people out-there!

    The EU has just passed a resolution to “..combat Russia’s propaganda” ! Obviously Russia exposes the NWO+Globalist plans and cover-ups with their Media like RT !

    So get ready that they will try to do it in the US too!

    They are trying to gag free speech and alternative media with the pretext of “fake News” and only allow their brainwashing narrative in their media in an attempt to stay in power with it !

    It will never work because people don’t inform themselves from newspapers or TV anymore but they use Facebook Twitter etc and no law can be passed to control what people choose to read !

    Game over for the NWO+Globalist !

    You are going down you bastards ..!

    A border cannot be left open because it is an open invitation to terrorists like ISIS ..in the same way ISIS can hide in the wave of refugees going to the EU by boat or on foot !

    The EU is building the information Wall to shield it from real News !

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu