Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus likumā «Par zemes privatizāciju lauku apvidos», paredzot atvieglot zemes iegādes nosacījumus vietējiem lauksaimniekiem, kā arī
neļaut ārzemniekiem pirkt zemi, ja viņi pastāvīgi neuzturas Latvijā. Grozījumi nosaka arī to, ka fiziskām un juridiskām personām jāprot latviešu valoda vismaz A līmeņa 1. pakāpē, lai iegādātos zemi Latvijā.

Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus Nacionālās drošības likumā, nosakot, ka vajadzēs saņemt valdības atļauju, lai kādas personas iegūtu būtisku ietekmi nacionālajai drošībai nozīmīgā komercsabiedrībā. Izmaiņas attiecas uz konkrētiem elektronisko sakaru, gāzes, elektroenerģijas un siltumenerģijas jomas uzņēmumiem, kā arī nacionālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūra par spiegošanu Krievijas labā cēlusi apsūdzību AS Latvijas Dzelzceļš ceļu meistaram Aleksandram Krasnopjorovam. Saskaņā ar apsūdzību viņš regulāri, sistēmiski un mērķtiecīgi nodarbojies ar neizpaužamu militāra rakstura ziņu un komercnoslēpumu nelikumīgu vākšanu Krievijas uzdevumā. Iegūto informāciju viņš nodevis kādai Krievijā esošai kontaktpersonai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu