FOTO: Tabakas fabrikas telpas, kurās rudenī darbu sāks Jaunais Rīgas teātris • IR.lv

FOTO: Tabakas fabrikas telpas, kurās rudenī darbu sāks Jaunais Rīgas teātris

24
Topošās JRT telpas. Foto: Edmunds Brencis, Picture Agency
Ieva Cielava

Lielākais izaicinājums būvniekiem ir īsais termiņš darbu pabeigšanai. Telpām jābūt gatavām līdz 30. jūnijam.

Bijušās Tabakas fabrikas ēkas rekonstrukciju Jaunā Rīgas teātra vajadzībām plānots pabeigt līdz šā gada 30. jūnijam, šodien sacīja būvniecības firmas SIA “Abora” valdes loceklis Juris Kravalis. Iecerēts, ka teātris tur varēs sākt darbu jau 2017./2018. gada sezonā.

Šobrīd 7947 kvadrātmerus plašajā ēkā aktīvi notiek būvniecības darbi, kuros iesaistīti aptuveni simts darbinieki, skaidro Krvalis. Darbinieku skaits ar katru nedēļu aug, jo iespējams veikt arvien jaunus darbus. Piemēram, aizpagājušajā nedēļā objektā darbojās aptuveni 50 darbinieki, šobrīd jau 80, bet šīs nedēļas laikā vēl 30 jauni darbinieki uzsāks fasādes atjaunošanas darbus.

Lielākais izaicinājums būvniekiem ir īsais termiņš darbu pabeigšanai, skaidro būvniecības projekta vadītājs Aleksejs Merenkovs. Pēc līguma izbeigšanas ar iepriekšējo būvnieku “RBSSKALS Būvvaldība” pērnā gada oktobrī, “Abora” vienojās ar VAS “Valsts Nekustamie īpašumi” (VNĪ) par darbu sākšanu tikai šā gada 31. janvārī, bet būvatļauju saņēma 24. februārī. Līgums nosaka, ka darbi jāpabeidz jau pēc četriem mēnešiem – 30. jūnijā. Būvnieks pārliecināts, ka tas arī izdosies.

Kā otru būtiskāko izaicinājumu Merenkovs nosauc akustisko apdares materiālu saražošanu visām trim teātra zālēm. Tos ražo pēc individuāla pasūtījuma, un piegādes termiņš pēc pasūtījuma izdarīšanas parasti esot apmēram divi mēneši. Pasūtījums varētu tikt izdarīts pie kāda no vietējiem ražotājiem, pieļauj Merenkovs.

Īpašā ekskursijā, ko VNĪ organizēja medijiem, žurnālistiem tika izrādītas topošās telpas un kamerzāle pirmajos trīs stāvos, bet lielajā un mazajā zālē, kas atradīsies ceturtajā stāvā, ielūkoties nebija iespējams. Ieeja nepiederošām personām tur pagaidām nav droša. “Dzirkstele var aizkrist aiz apkakles,” pajoko būvnieki.

Pārbūves darbu veikšanas līgumcena ir 4 996 938,98 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 6,05 miljoni eiro ar PVN.

Skaties galeriju, kā šobrīd izskatās topošās telpas!

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu