Inga Beikule, somiņu miniatūru kopiju radītāja • IR.lv

Inga Beikule, somiņu miniatūru kopiju radītāja

1
Foto no privātā arhīva
Ieva Cielava

Somu diēta jeb rotas gardēžiemtā māksliniece un dizainere Inga Beikule nosaukusi miniatūro modes priekšmetu kolekciju, kas līdz 8. aprīlim apskatāma Aspazijas mājā Jūrmalā. Slavenas somiņas viņa pārvērtusi precīzi atdarinātās kopijās – nelielās piespraudēs. 2010. gadā viņa par piespraužu somu kolekciju saņēma gada balvu dizainā, bet kopš tā laika papildinājusi to ar miniatūrām kurpēm un cepurēm. Starp tādu zīmolu kā Chanel un Hermes paraugiem iekļāvusi arī Aspazijas somiņu, kas darināta pēc senas fotogrāfijas.

Ingai vismīļākais ir Art Deco laiks – 20. gadsimta 20. gadi. Tad modē bija somiņas, kas veidotas no savītiem metāla posmiem, ķēdīšu auduma. «Somas ar raksturiņu,» Inga apraksta džeza ēras aksesuārus.

«Mums gribas patikt sev, tad jūtamies droši,» viņa skaidro, kāpēc sievietei nepietiek ar vienu somu. «Protams, tā ir arī statusa apliecināšana. Man ir daudz somu. Es tās uztaisu, lai gan nav, kur vilkt. Kā to lai nosauc?» Kaislība? Inga pakrata galvu: «Nav tik vienkārši. Mēs piepildām savu dzīvi ar lietām. Zinām, ka tas sagādā prieku, un zinām arī to, ka šis prieks ir ļoti sekls. Lieta rada ilūziju, ka viss ir atkal labi.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu