Ušakovs vienu no domes "Facebook" lapām uzturēs "par saviem līdzekļiem" • IR.lv

Ušakovs vienu no domes “Facebook” lapām uzturēs “par saviem līdzekļiem”

22
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Ieva Makare, LETA.

Ušakovs šodien sociālajā portālā “Facebook” raksta, ka no personīgajiem līdzekļiem samaksājis VVC uzlikto sodu par to, ka Rīgas dome ar rīdziniekiem “Facebook” komunicē krieviski un angliski.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) no personīgajiem līdzekļiem samaksājis Valsts valodas centra (VVC) uzlikto 140 eiro sodu, un turpmāk Rīgas domes lapas sociālajā portālā “Facebook” krieviski un angliski uzturēšot par saviem līdzekļiem, ziņo aģentūra LETA.

Ušakovs šodien sociālajā portālā “Facebook” raksta, ka no personīgajiem līdzekļiem samaksājis VVC uzlikto sodu par to, ka Rīgas dome ar rīdziniekiem “Facebook” komunicē krieviski un angliski.

Pašreiz tiek gatavota prasība Satversmes tiesai (ST) un arī jurists tiekot apmaksāts no privātiem līdzekļiem.

“Līdz ST spriedumam esošās Rīgas domes “Facebook” lapas krieviski un angliski uzturēšu es pats un mani kolēģi. Un tikai par saviem, nevis pašvaldības līdzekļiem. Šajās lapās mēs turpināsim izvietot visu nepieciešamo informāciju, kā arī atbildēt uz rīdzinieku jautājumiem tajās valodās, kurās būs rīdziniekiem ērtāk komunicēt, tajā skaitā krieviski,” raksta Rīgas mērs.

Viņš norādījis, ka tādējādi saziņa ar rīdziniekiem citās valodās nokļūst pilnībā ārpus Valsts valoda likuma jurisdikcijas, tā kā šo saziņu neīstenos pašvaldība, bet gan vienkārši personu grupa, kas vēlas palīdzēt pašvaldībai un rīdziniekiem.

Jau ziņots, ka 13.martā stājās spēkā Ušakovam piemērotais 140 eiro naudas sods saistībā ar pašvaldības īstenoto saziņu sociālajos tīklos arī svešvalodās – krievu un angļu valodā. Kā aģentūru LETA informēja Rīgas apgabaltiesas preses pārstāvis Raimonds Ločmelis apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnese Ludmila Poļakova, tiesnesis Guntars Stūris un tiesnese Daiga Kalniņa saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu nolēma atteikt ierosināt apelācijas tiesvedību, jo nepastāv tās ierosināšanas pamati.

Rīgas domes priekšsēdētājs vakar, 14. martā, paziņoja, ka par tiesas spriedumu, kas atstāja spēkā VVC uzlikto 140 eiro sodu, viņš vērsīsies Satversmes tiesā (ST) un Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Rīgas mērs sociālajā portālā “Facebook” rakstīja, ka agrāk ir atturējies un nav komentējis Latvijas tiesu lēmumus. Taču šajā situācijā instanču lēmumi esot politiski, neprofesionāli un nekompetenti. “Tiesnešiem, kas pieņēma šādu lēmumu, nav vietas tiesu sistēmā. Tieši šādu tiesnešu dēļ Latvijas sabiedrība sen pārstāja ticēt tiesu varas godīgumam un taisnīgai attieksmei. Un par abu lēmumu kvalitāti šobrīd tiek gatavota sūdzība Tieslietu padomei,” raksta Ušakovs.

Savukārt Latvijas tiesnešu biedrības vadītājs Juris Siliņš aģentūrai LETA paskaidroja, ka Rīgas mēra paziņojums, ka tiesas spriedums ir politisks, neprofesionāls un nekompetents, nav saprotams, jo “tas nav balstīts uz juridiskiem faktiem”.

“Diemžēl augstu valsts amatpersonu nepamatoti kritiska izteikšanās par tiesnešiem un tiesu varu kopuma nav retums,” secināja biedrībā, paužot, ka “katram ir tiesības uz konstruktīvu kritiku, taču, ja tā izskan no augstu amatpersonu puses, tā nedrīkst būt neargumentēta”.

Komentāri (22)

rinķī apkārt 15.03.2017. 18.07

Vienkārša personu grupa privāti, bet Rīgas domes vārdā apkalpos tos rīdziniekus krieviski, kuri principa pēc nerunā latviski, jo negrib zaudēt savu pašcieņu. Ja Ušakovam tik viegli izdosies apiet valodas referenduma rezultātus un likumu par valsts valodu, tad visai LR varas struktūrai nav nekādas vērtības, Satversmi ieskaitot.

Otrkārt Ušakovs atklāti nodarbojas ar nacionălā naida kurināšanu, bet protams, paliks nesodīts.

Treškārt, ja Rīgas latviešiem būtu saglabājusies kaut nedaudz nacionālās pašapziņas, šīs nelietības, kuras šobrīd demonstrē Ušakovs, būtu par iemeslu tam, ka viņš kā politiķis lauztu sev kaklu, taču tas nenotiks.

+8
0
Atbildēt

5

    kolpants > rinķī apkārt 15.03.2017. 22.46

    Otrkārt Ušakovs atklāti nodarbojas ar nacionălā naida kurināšanu,

    Ужас, это же оскорбление для латышей, что русский с русским будет на русском говорить!

    Пора в законы вносить пункт “говоришь с русским по-русски, автоматически теряешь гражданство Латвии”. Это же нарушение прав латышей-они не будут понимать, о чем между собой говорят русские! А вдруг русские там будут обсуждать, как свергнуть власть?

    А если серьезно, то в сухом остатке – Ушаков еще больше благодаря языковой полиции укрепил свои позиции среди русских. Ну а латыши сами все сделают, устроив конкуренцию между собой.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 15.03.2017. 21.05

    Vienkārša personu grupa privāti, bet Rīgas domes vārdā apkalpos tos rīdziniekus krieviski…

    ———–

    Valsts iestādēs viss jau sen notiek krieviski. Sen laikam neesi dzimtenē bijis.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 15.03.2017. 22.22

    Latvijā biju pirms kāda mēneša, kārtoju arī savas birokrātijas lietas, kārtoju latviski, bez problēmām un krievu valodu nedzirdēju. Droši vien, sagadīšanās. Uz ielas, stacijā utt, tur gan runā krieviski, arī ar latvisku akcentu :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 16.03.2017. 10.07

    to riņķī apkārt. Krievu valodu nedzirdēju. Droši vien, sagadīšanās.

    ————

    Tiešām rets gadījums. Tikko CSSD pārrakstījām meitas mašīnu. Info centrā, vēlāk kasē viss notiek krieviski. Esmu lasījis, ka CSN eksāmeni notiek krieviski, policisti ar šoferiem sarunājas krieviski.

    Viņķele no Vienotības pirms nedēļas LTV apgalvoja ka latviešu valodai briesmas nedraud un nav nekādu problēmu paplašināt citu valodu lietošanu. Labs mājiens valsts ierēdņiem. Vienīgais politiķis, kas diskusijā aizstāvēja valsts valodu bija Raivis Dzintars

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 16.03.2017. 10.19

    RA: stacijā utt, tur gan runā krieviski

    ———-

    Vai lasīji,ka ekon min Ašerādens (V) atbalsta informatīvo plākšņu krievu valodā izvietošanu Latvijas dzelzceļa stacijās?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Māris 15.03.2017. 17.44

Pietiek.com jau vērsušies KNAB un Rīgas domē, cenošoties uzzināt, cik likumīgi RD īpašums nonācis konkrēto privātpersonu rokās.

Jauno saimnieku rosīšanās jau manāma, lapā, atšķirībā no latviskās parādījušās gan Ušakova ģīmetnes un saites uz viņa privāto FB lapu, gan tāpat kā privātajā tiek bloķēti neglaimojošie lietotāji un dzēsti viņu komentāri.

+2
0
Atbildēt

0

JRage 16.03.2017. 17.32

Citāts: “Šajās lapās mēs turpināsim izvietot visu nepieciešamo informāciju, kā arī atbildēt uz rīdzinieku jautājumiem tajās valodās, kurās būs rīdziniekiem ērtāk komunicēt”

===

Piedāvāju akciju – pārbaudīt Ušakova prasmes “ar rīdziniekiem” komunicēt piem., bengāļu, fēriešu valodās, nu labi iesākt var ar sanskritu ;)

1) Uzrakstīsim laipni savus priekšlikumus domes darba uzlabošanai; 2) iztulkosim ar Googli sev mīļākajā valodā no saraksta (https://lv.wikipedia.org/wiki/Valodu_uzskait%C4%ABjums_p%C4%93c_nosaukuma) 3) mīļi nosūtīsim mūsu tautu tēvam Nilam, lai trenējas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu