Paldies! • IR.lv

Paldies!

3
Nellija Ločmele

Aprautā, kaismīgā runas maniere, balto matu nevaldāmais ērkulis un maģisks spēks rokās, kurām acumirklī paklausa tūkstošbalsīgs koris Dziesmusvētku estrādē – tāds ir neatkārtojamais brāļu Kokaru duets. Tagad atkal vienots. Pārcēlies uz izdziedāto dziesmu dārziem, kā pēc Imanta aiziešanas skaisti sacīja Gido. Noslēdzies laikmets vai epoha Latvijas kora kultūrā, kā, šonedēļ atvadoties no Gido, trāpīgi saka kordiriģents Ivars Cinkuss.

Kordiriģentam nav augstākas virsotnes par Dziesmusvētku diriģenta tribīni, taču valsts simtgades svētkus leģendārie brāļi Kokari pieredzēs vēl par kādu pakāpienu, vēl kādu toņkārtu augstāk – sagaidot atkal no jauna augšāmcēlušos Gaismas pili līdz ar visu dziedošo, rūcošo un arī kautrīgi klusējošo latviešu paldies par viņu mūža darbu. Paldies, brāli-brāli!

Dzīvi un azartu mīlošie dvīņi man piedos, ka šajā vietā nelieku punktu, bet turpinu ar vēl kādu paldies. Par iedvesmu, kas dzirksteļo no spiciem jaunuzņēmējiem, kuri savas inovatīvās idejas pārvērš līdz šim neredzētās lietās un piedāvā tās plašajā pasaulē. Ir uzmeklēja piecas jaunas latviešu start-up pērles, kurām eksperti prognozē panākumus nākotnē. Izlasiet! Unikāls mikroskops, kas pārtikas preču pārbaudes laiku samazina no mēneša līdz 40 stundām. Asprātīgs rīks, kas spējis trīskāršot absolventu ziedojumus savu alma mater attīstības mērķiem. Lietotne, kas zibenīgi ģenerē individuālu fizikas kontroldarbu ikvienam skolēnam klasē, ar saknēm izravējot špikošanas nezāli. Šie un vēl citi inovatori gatavi mainīt pasauli, radot lietas, par kurām daudzi cilvēki dažādos pasaules nostūros teiks paldies.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu