Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

2
Viesuļvētra. Vēja Odiseja
Kristīne Simsone

 


oooo
 Viesuļvētra. Vēja Odiseja / Ouragan, l’odyssée d’un vent. Franču dokumentālais pētījums par viesuļvētras rašanos un postošo ceļu ir spēcīgs stāsts, kas spēj noturēt piekaltu pie ekrāna. Filmā ir gan no kosmosa iemūžināti ciklona attēli, gan vētras skarto cilvēku stāsti, un, lai arī dažbrīd didaktiska, tā ir poētiska un dziļi aizkustinoša. Ja spējat izturēt slodzi acīm, noteikti jāskatās 3D.  No 17. marta.

ooo Skaistule un briesmonis / Beauty and the Beast. Disneja studija atgriežas pie populārās pasakas ekranizējuma, tikai šoreiz ar spēlfilmu, nevis ar animāciju kā 1991. gadā. Filma ir pārmērību pilna – režisora Bila Kondona interpretācijā ikviena sižeta virāža tiek izspēlēta ar manierīgu eksaltāciju. Labākajā gadījumā tas atgādina Holivudas Zelta laikmeta lielbudžeta mūziklus, sliktākajā – aritmisku izrādi. Taču Emmas Vatsones (Bella) un Kevina Klaina (tēvs) saspēlē ir jaušama cilvēciska saikne, kas šo sociālajām alegorijām pilno stāstu padara satveramāku. No 17. marta.

Kinofestivāls Spektrs. Kinoblogeru rīkotais minikinofestivāls šopavasar aizrauj ar īpaši intriģējošu programmu. Nedrīkst palaist garām aizvadītā gada animācijas sensāciju – Šveices un Francijas kopražojumā tapušo emocionālo stāstu Mana dzīve kā Cukīni. Jāredz arī filmas Iesācēji režisora Maika Milsa (Mike Mills) jaunāko darbu 20. gadsimta sievietes – gudru un valdzinošu vēstījumu par trīs paaudžu sievietēm. Skarbākai noskaņai jāskatās jaunās franču režisores Jūlijas Dikurno provokatīvā kanibālisma drāma Miesa (Raw). Kino Citadele no 20. līdz 26. martam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu