VM pēc disciplinārlietas izmeklēšanas beigām atlaidusi VADC vadītāju Ozoliņu • IR.lv

VM pēc disciplinārlietas izmeklēšanas beigām atlaidusi VADC vadītāju Ozoliņu

27
Bijusī Valsts asinsdonoru centra vadītāja Iveta Ozoliņa. Foto: Ieva Čīka, LETA

Atbilstoši izmeklēšanas gaitā konstatētajiem faktiem, Ozoliņas darbībā ir konstatēti pieļautie pārkāpumi un piemērots disciplinārsods – atbrīvošana no amata ar šodienu

Veselības ministrija (VM) ir pabeigusi disciplinārlietu Valsts asinsdonora centrā (VADC) un no amata atbrīvojusi direktori Ivetu Ozoliņu, aģentūru LETA informējusi VM.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija ir pabeigusi disciplinārlietu pret Ozoliņu par iespējamu amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu, tajā skaitā tiesību aktiem neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem, vadot VADC. Atbilstoši izmeklēšanas gaitā konstatētajiem faktiem, Ozoliņas darbībā ir konstatēti pieļautie pārkāpumi un piemērots disciplinārsods – atbrīvošana no amata ar šodienu, norāda VM.

VM atgādina, ka decembrī pret VADC direktori tika ierosināta disciplinārlieta par iespējamu amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu un ministrijas doto uzdevumu izpildi attiecībā uz nepieciešamo pasākumu īstenošanu par donoru asins izmeklēšanu. Izvērtējot lietas apstākļus, disciplinārlietas izmeklēšanas komisija secināja, ka Ozoliņa ir izdarījusi Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā norādīto disciplinārpārkāpumu, tas ir, nav nodrošinājusi amatā aprakstā noteikto pienākumu kvalitatīvu izpildi un, sniedzot faktiem neatbilstošu informāciju plašsaziņas līdzekļiem, ir nodarījusi būtisku kaitējumu valsts interesēm un viņai piemērojams disciplinārsods.

Savukārt šā gada februārī pret VADC direktori Ozoliņu tika ierosināta disciplinārlieta par amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu, tajā skaitā tiesību aktiem neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem. Analizējot datus par VADC finanšu situāciju un direktores Ozoliņas iespējamo atbildību, tika konstatēts, ka VADC ir uzņēmies saistības, kuras pārsniedz tam pieejamo finansējumu un VADC rīcībā nav finansējuma, lai segtu visas uzņemtās saistības.

Uz vakanto VADC direktores amatu tiks rīkots konkurss.

 

Komentāri (27)

kolpants 01.03.2017. 22.15

Какие-то слабоватые для увольнения поводы-что-то не то сказала прессе и превысила бюджет.

Или освобождают место для своего человека, или вскрылось что-то серьезное, но “рука руку моет”, поэтому увольняют по-тихому и по формальным причинам.

0
-3
Atbildēt

2

    jurisml_inbox_lv > kolpants 02.03.2017. 10.11

    kirilicai automātiski –

    0
    0
    Atbildēt

    0

    robotron > kolpants 02.03.2017. 12.14

    Ebenemezers

    Ja nīsti naciķus, kiriļica un SC ir jāmīl.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu