Varas rūgtais dārzenis • IR.lv

Varas rūgtais dārzenis

3
Aivars Ozoliņš

Varu bez atbildības baudīt ieprogrammējusies partija netur atbildības nastu

Māra Kučinska valdības gads nav nekas īpašs, ja salīdzina ar atjaunotās Latvijas valdību statistiski vidējo mūža ilgumu – mazliet vairāk nekā pusotru gadu. Tomēr viņa valdības jubileju aizēno daži rekordi, kurus Ministru prezidents nepiemin, kad atkārtoti apliecina gatavību nostrādāt visu līdz nākamajai Saeimai atlikušo laiku.

Lielākie apdraudējumi Kučinska valdībai ir reitingi. Viņš pats valdības gadskārtā apgalvo, ka tie viņam neesot svarīgi. Tā nav pirmā reize, kad Kučinska priekšstats vai vismaz teiktais par valdības mērķiem un uzdevumiem ir pretrunā ar viņa partijas principiem, no kuriem svarīgākais ir tieši reitingi.

Jāuzsver – nevis valdības, bet gan Zaļo un Zemnieku savienības nepopularitāte apdraud Kučinska valdību. Valdības vērtējums jau tās apstiprināšanas brīdī pirms gada bija apmēram tikpat zems kā gāztajai Laimdotas Straujumas valdībai un ar nelielām svārstībām paliek ļoti zems – pagājušā gada nogalē valdības darbu negatīvi vērtēja 83% Latvijas iedzīvotāju, pozitīvi – tikai 12%. Toties ZZS reitings divus mēnešus pēc valdības apstiprināšanas bija uzkāpis līdz pasakainam – virs 20% aprīlī un pēc tam arī maijā, augstāks nekā Saskaņai! Šogad janvārī tas bija krities jau līdz katastrofālam – 10,5%, liecina SKDS dati. Vai nav rekords? Bet jūnijā pašvaldību vēlēšanas, nākamgad – Saeimas vēlēšanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu