Krievijas pārstāvis NATO: Nez vai jaunā ASV valdība grozīs plānus par alianses spēku pastiprinājumu Baltijā • IR.lv

Krievijas pārstāvis NATO: Nez vai jaunā ASV valdība grozīs plānus par alianses spēku pastiprinājumu Baltijā

21
NATO spēki. Foto: Alfredas Piladis, Krašto apsaugos ministerija/LETA.

“Nav nekādu pazīmju, ka šie plāni tiks grozīti, pie varas nākot jaunajai [ASV] administrācijai,” norādīja Gruško.

Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško paziņojis, ka diezin vai ASV jaunā prezidenta Donalda Trampa administrācija grozīs NATO plānus par alianses spēku pastiprinājumu Baltijas valstīs.

“Turpinās četru tā dēvēto bataljona grupu organizēšana Polijā, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, turpinās pretgaisa aizsardzības plānu īstenošana, turpinās jaunu komandštābu veidošana, tādi austrumu flangā jau ir izveidoti astoņi,” Gruško teica televīzijas kanālam “Rossija—24”. “Paziņots, ka tuvākajā laikā acīmredzot tiks izlemts par pastiprinātu klātbūtni Melnajā jūrā,” viņš piebilda.

“Nav nekādu pazīmju, ka šie plāni tiks grozīti, pie varas nākot jaunajai [ASV] administrācijai,” norādīja Gruško. “Neviens neko nav teicis, bet atbilstoši [iepriekšējā ASV prezidenta Baraka] Obamas plāniem Eiropā tanku brigādes nogādātas nevis februārī, bet jau janvārī. Acīmredzot tā mērķis ir nostādīt jauno administrāciju jau notikuša fakta priekšā, jo sākotnēji tika paziņots, ka tāda izvietošana tiks sākta šā gada februārī,” piebilda Krievijas diplomāts.

Komentāri (21)

jurisml_inbox_lv 08.02.2017. 10.38

te var noklausiities ko par kaŗju saka baltkrievijas prezidents, atsakot krieviem kaŗja baazes izvietošanu Bobruiskā, vecam pareizs secinājums

https://www.youtube.com/watch?v=MqHXXhlSxk4

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu