Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Mēnesgaisma
Kristīne Simsone


oooo
 Mēnesgaisma / Moonlight. Psiholoģiski detalizēts un aizkustinošs stāsts par pieaugšanu, identitātes veidošanos un homoseksualitātes apzināšanos nabadzības, atkarību un noziedzības caurstrāvotā vidē – attāli balstīts režisora Berija Dženkinsa dzīvesstāstā. Vide ir viens no filmas galvenajiem «personāžiem» – pārdomātais kadrējums un elektrizējošā neona stilistika to uzsver kā nokaitētu, bīstamu un tādu, kur nekas nav noslēpjams. Astoņas Oskara nominācijas. Kino no 10. februāra.

oooo Komivojažieris / The Salesman. Irāņu režisora Ašgara Farhadi (Šķiršanās, Pagātne) filma ir nospriegots vēstījums par atriebību. Stāstā par kāda aktieru pāra piedzīvotu vardarbīgu uzbrukumu Farhadi slāni pa slānim atklāj šā atgadījuma psiholoģisko slogu gan upurim (sievai), gan viņas dzīvesbiedram. Paralēlā sižeta līnijā aplūkojot Artūra Millera slavenās lugas Komivojažiera nāve motīvus, Farhadi analizē atriebības morālās robežas un (ne)spēju pieņemt realitāti. Nominācija Oskaram labākās ārzemju filmas kategorijā, kā arī balvas par labāko aktierdarbu (Šahabam Hoseini) un scenāriju pērnajā Kannu kinofestivālā. Kino no 15. februāra.

oooo Garāžas & Septiņas neveiklas seksa reizes. Divas latviešu īsfilmas vienā seansā – mākslinieces Katrīnas Neiburgas nofilmētās sadzīves ainiņas garāžu kooperatīvos (Garāžas) un Lienes Lindes asprātīgais un atklātais stāsts gan par jaunas autores centieniem uzņemt pirmo filmu, gan par seksualitāti un tās atainojumu kino (Septiņas neveiklas seksa reizes). Splendid Palace no 12. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu