Apgrābstītāji • IR.lv

Apgrābstītāji

2
Nellija Ločmele

Režisore Baņuta Rubesa šajā žurnālā raksta, kāpēc ķērusies pie sen nekustinātām adāmadatām. Uz to viņu pamudinājis Tramps, kurš šonedēļ stāsies ASV prezidenta amatā. Baņuta uzadījusi rozā pussyhat – cepuri ar kaķa ausīm – un kopā ar tūkstošiem domubiedru Vašingtonā izies Sieviešu maršā, lai plātīgajam sieviešu apgrābstītājam atgādinātu, ka pasaule vairs nedzīvo 1913. gadā, kad savu tiesību aizstāvībai sievietes Vašingtonā devās pirmajā maršā. Simt gadu vēlāk vairs nav jācīnās par tiesībām balsot vai lemt par savu ķermeni, šoreiz dāmas rozā cepurēs vēlas trāpīt Trampa vājākajā vietā – izsmiet viņu.

Smieties gan negribas, lasot Ir rīcībā nonākušo detalizēto informāciju par aizvadīto gadu skaļāko tiesu korupcijas skandālu – tiesneses Bērziņas un uzņēmēja Gulami kukuļu sāgu, kas beigusies ar nesaprotami maigiem sodiem. Ķēķa virtuve ir netīra, ļoti. Šī lieta parāda prokuratūras un tiesas bīstamo nespēju (nevēlēšanos?) iznīdēt korupciju pašā tiesu sistēmā. Šķiet, Rīgā, tāpat kā Vašingtonā, vajag skaļi pateikt – Temīdas apgrābstītāji, jūs esat nožēlojami!

Kamēr korupcijas ķirmis grauž valsti no iekšienes, spēkā pieņemas ārēji draudi. Tāpēc intervējam jauno Nacionālo bruņoto spēku komandieri Leonīdu Kalniņu, kurš nākamnedēļ stāsies Raimonda Graubes vietā. Ģenerālis aicina nepaļauties Krievijas agresīvajam spiedienam un ticēt saviem spēkiem, taču viņam ir arī kāda sāpe par Latviju, ko nebūs viegli remdēt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu