Sešās Eiropas valstīs izplatīts sarkanais brīdinājums par aukstumu • IR.lv

Sešās Eiropas valstīs izplatīts sarkanais brīdinājums par aukstumu

19
Brīvības bulvāris. Foto: Edijs Pālēns, LETA

Austrijā, Itālijā, Bosnijā un Hercegovinā, Melnkalnē, Serbijā un Horvātijā sinoptiķi izsludinājuši sarkano – augstākās pakāpes – brīdinājumu par aukstumu.

Piektdien un sestdien daudzās Eiropas valstīs spēkā brīdinājumi par sniegu, vēju un ļoti zemu gaisa temperatūru, liecina meteoroloģisko brīdinājumu sistēmā “Meteoalarm” publicētā informācija. 

Tostarp Austrijā, Itālijā, Bosnijā un Hercegovinā, Melnkalnē, Serbijā un Horvātijā sinoptiķi izsludinājuši sarkano – augstākās pakāpes – brīdinājumu par aukstumu. Gaisa temperatūra vietām noslīdēs zem -20 grādiem, kas Dienvideiropā ir reta parādība, skaidro LETA. 

Dzeltenās un oranžās krāsas brīdinājumi par lielu salu spēkā Bulgārijā, Čehijā, Francijā, Grieķijā, Luksemburgā, Maķedonijā, Polijā, Slovākijā, Slovēnijā, Vācijā un Ungārijā. Saskaņā ar “Global Forecast System” datiem spēcīgākā snigšana skārusi vairākus reģionus Itālijā, Grieķijā, Bulgārijā, Rumānijā, Moldovā un Ukrainā, kā arī Norvēģijā. Ļoti stipri nokrišņi piemeklējuši Turcijas rietumus. 

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā naktī uz piektdienu bija -49 grādi Krievijas ziemeļos. Lielais aukstums atkāpjas no Skandināvijas un līdz svētdienai tas pametīs Baltijas valstis, savukārt Balkānos un Itālijā spelgonis gaidāms arī nākamnedēļ.

Komentāri (19)

Neticis 06.01.2017. 16.41

Kur palikuši globālās sasilšanas pretinieki? Reku konkrēts piemērs, lai bļautu, ka tā nepastāv.

+1
0
Atbildēt

0

west 06.01.2017. 18.35

Horvātijā un Itālijā daudzi pie -15 grādiem var nomirt. Mēs pie viņu +37 jūlijā vēl joprojām esam dzīvi.

Varam izīrēt daudzus konsultantus izdzīvošanas jautājumos par samaksu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu