Mr. Toledano dažādās dzīves • IR.lv

Mr. Toledano dažādās dzīves

9
Filips Toledano.

Trīs gadu laikā fotogrāfs Filips Toledano (48) krietni pieņēmās svarā, kļuva par alkoholiķi, bezpajumtnieku, uztaisīja neveiksmīgu plastisko operāciju, tika apcietināts, novecoja par 50 gadiem, izdarīja pašnāvību un piedzīvoja sirdstrieku

Pēc mātes pēkšņās nāves britu fotogrāfs Filips Toledano (Phillip Toledano) tik ļoti sāka raizēties par savu nākotni, ka nolēma izdzīvot tās biedējošākās varbūtības. Vismaz tik daudz, lai varētu to iemūžināt fotogrāfijās. Mākslinieks veica DNS testu, noskaidrojot, kādas slimības viņu varētu piemeklēt. Gāja pie zīlniecēm, numerologiem, izmēģināja hiromantiju un hipnozi, pētīja apdrošināšanas kompāniju statistiku un pieaicināja grima mākslinieku, kurš pārvērta Toledano iespējamos nākotnes tēlos. 

Projekts noslēdzās ar grāmatu Maybe (Varbūt) un amerikāņu režisora Džošua Seftela īsfilmu The Many Sad Fates of Mr. Toledano (Mistera Toledano daudzie bēdīgie likteņi), ko producēja respektablais ASV laikraksts The New York Times un iekļāva savā dokumentālo īsfilmu programmā. 

Lai arī karjeras sākumā Toledano veidoja darbus par politiskām un sociālām tēmām, pēdējos gados viņš pievērsies savai personīgajai pieredzei. Days with My Father (Dienas ar tēvu) stāstīja par laiku, kad Toledano līdz pat nāves stundai kopa slimo tēvu; Reluctant Father (Negribīgais tēvs) – kā Toledano dzīvi izmainīja meitas piedzimšana, When I Was Six (Kad man bija seši gadi) – par māsas nāvi ugunsgrēkā, kad viņai bija deviņi gadi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu