Maksā un pasūta mūziku • IR.lv

Maksā un pasūta mūziku

5
Čehijas prezidents Milošs Zemans bija viens no retajiem ES valsts līderiem, kas 2015. gadā apmeklēja Uzvaras dienas 70. gadadienas svinības Maskavā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paslavēja viesi: «Ir patīkami redzēt, ka Eiropā vēl palikuši tādi politiķi, kuri tieši pauž savu pārliecību un īsteno neatkarīgu politiku.»

Krievijas Lukoil samaksā vairāku miljonu sodu Čehijas prezidenta padomnieka vietā, tādā veidā vēl vairāk pastiprinot bažas par Kremļa un tā sabiedroto ietekmi atsevišķu Eiropas valstu politikā 

Pavisam īsu brīdi šķita, ka ietekmīga Čehijas prezidenta padomnieka Martina Nejedlija galva tūlīt ripos. Pēc ilgas juridiskas cīkstēšanās viņš zaudēja tiesas prāvu un bija spiests pārskaitīt iespaidīgu soda naudu valsts kasē. Prezidents nāca klajā ar ultimātu – maksā vai atvadies no amata!

Taču pēkšņi uzradās sargeņģelis no Maskavas. Krievijas lielākā privātā naftas kompānija Lukoil, kuras darījumi ir atkarīgi no Kremļa atbalsta, pieteicās samaksāt daļu soda čeha vietā – 32 miljonus kronu (1,2 miljonus eiro).

Nejedlijs saglabāja prezidenta Miloša Zemana ekonomikas padomnieka posteni un arī viņa pārstāvētās partijas priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu