Krievija izraidīs 35 ASV diplomātus (papild.) • IR.lv

Krievija izraidīs 35 ASV diplomātus (papild.)

23
Krievijas vēstniecība Vašingtonā. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI, AFP

Šādi Krievija atbild uz ASV noteiktajām sankcija. Vašingtona uzskata, ka Krievija vadīja kiberuzbrukumus, kas ASV prezidenta priekšvēlēšanu laikā skāra Demokrātu partijas kandidātes Hilarijas Klintones kampaņu.

Atbildot uz ASV sankcijām, Krievija izraidīs 35 Savienoto Valstu diplomātus, piektdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, ziņo LETA.

Tiks izraidīts 31 ASV vēstniecības Maskavā darbinieks un četri ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā darbinieki, pavēstīja Lavrovs. “Mēs, protams, tādus izgājienus nevaram atstāt bez atbildes,” paziņoja Lavrovs. “Tāpēc Krievijas Ārlietu ministrija kopā ar kolēģiem no citām iestādēm Krievijas prezidentam iesniedza ierosinājumu, lai par nevēlamām personām pasludinātu 31 ASV vēstniecības Maskavā darbinieku un četrus diplomātus no ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā.”

Pēc Lavrova teiktā, prezidentam arī iesniegti priekšlikumi par atbildes soļiem, tostarp “piedāvāts aizliegt amerikāņiem izmantot viņu vasarnīcu Serebrjanij Borā un viņu noliktavu Dorožnajas ielā”. Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova par meliem nosaukusi izskanējušās ziņas, ka Krievija uz jaunajām ASV sankcijām atbildējusi ar anglo-amerikāņu skolas slēgšanu Maskavā.

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien paziņoja, ka reaģējot uz Maskavas “agresīvajiem” kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu amatpersonām, pret Krieviju tiks vērstas jaunas sankcijas un 35 Krievijas diplomāti, kas strādā vēstniecībā Vašingtonā un konsulātā Sanfrancisko, tiek pasludināti par “persona non grata” un viņiem 72 stundu laikā jāpamet ASV.

ASV sankcijas vērstas pret deviņām organizācijām un fiziskajām personām, tostarp pret Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD) un pret Krievijas armijas izlūkdienestu (GRU). Tiks slēgti arī divi Krievijas lietotie objekti ASV, kuri izmantoti “ar izlūkošanu saistītiem mērķiem”.

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien paziņoja, ka reaģējot uz Maskavas “agresīvajiem” kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu amatpersonām, pret Krieviju tiks vērstas jaunas sankcijas un 35 Krievijas diplomāti, kas strādā vēstniecībā Vašingtonā un konsulātā Sanfrancisko, tiek pasludināti par “persona non grata” un viņiem 72 stundu laikā jāpamet ASV. 

Krievija ir noliegusi, ka būtu saistīta ar kiberuzbrukumiem, un uzskata ASV sankcijas par nepamatotām. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka Krievijas atbildes reakcija uz sankcijām radīs Savienotajām Valstīm “ievērojamu diskomfortu”. 

Vašingtona uzskata, ka Krievija vadīja kiberuzbrukumus, kas ASV prezidenta priekšvēlēšanu laikā skāra Demokrātu partijas kandidātes Hilarijas Klintones kampaņu.

Komentāri (23)

traductrice 30.12.2016. 10.06

Ar Krievijas valdības rīkojumu slēgta skola, kurā mācās ASV, Lielbritānijas un Kanādas vēstniecību darbinieku bērni, kā arī citu ASV un ārvalstu pilsoņu atvases. Saskaņā ar jaunāko informāciju, tur mācās 1200 skolēnu.

ASV vēršas pret 35 amatpersonām, RUS “simetriski” pret 1200 bērniem. Normāla rašas reakcija – “sist bērnus”. Degradētās ģimenēs tā ir ierasta prakse.

+11
0
Atbildēt

6

    kristaps_freimanis > traductrice 30.12.2016. 13.43

    Kāpēc lai gejiem nebūt bērnu?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    kolpants > traductrice 30.12.2016. 17.01

    Надо же, все дружно винят Россию в пропаганде, лжи и неспособности признавать лживые факты, но при ни автор поста, ни кто-то другой из комментаторов “стыдливо” не заметили, что о закрытии школы была “утка”, на что пришлось указать даже в этой статье.

    Но технология уже отработана-все клюют на первую новость, а на опровержение уже предпочитают не реагировать, так как “неудобно”.

    Так что России еще до уровня пропагандистов Запада еще учиться и учиться.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 31.12.2016. 13.45

    kurš nu par “utkām” ir lielākais speciālists :)

    Es nezinu, bija utka vai nē, un no kurienes kājas šai utkai, bet utku speciālistiem un utku know-how radītājiem ir jāpatur prātā, ka dažkārt bumerangs var trāpīt arī pašam sviedējam.

    Laimīgu Jauno gadu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 30.12.2016. 14.09

    @Aldis “Visā var saskatīt arī kādu labumu.”

    labums ir tajā, ka krievs kārtējo reizi visai pasaulei pierāda, ka vispirms runā (dažreiz arī dara) un tad tikai domā.

    Arī šajā gadījumā vispirms palaiž purkšķi sev raksturīgā manierē. To ir viegli izdarīt, jo skola, protams, ir ciet un visi bērni pavada laimīgas brīvdienas – tātad nekāda skolas aizvēršana jau nenotika un visticamāk nebija plānota. Plānots bija “atriebties” un noblefot, nevis “atbildēt”. Te nav runa pat par samērību, bet gan par morāli – kas ir rašas “atriebības” adresāts. Tiesa, tas nav nekas jauns rašas izpildījumā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > traductrice 30.12.2016. 13.21

    Visā var saskatīt arī kādu labumu.

    Ja Maskavā vairs nevarēs mācīties 1200 vēstnieku bērni, tad tas nozīmē, ka vai nu rietumvalstis samazinās savas pārstāvniecības Krievijā (un attiecīgi sašaurinās attiecības ar Krieviju), vai nu sūtīs par vēstniekiem uz Krieviju gejus, kuŗiem nav bērnu :)))

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > traductrice 30.12.2016. 13.58

    kristaps_freimanis raksta: “Kāpēc lai gejiem nebūtu bērnu?”

    Vārdi –

    (1) “… gejus, kam nav bērnu”

    un

    (2) “… gejus, kuŗiem nav bērnu”

    atšķiŗas ar to, ka pirmajā gadījumā ir domāti visi geji un tiek uzskatīts, ka viņiem nav bērnu, savukārt otrajā gadījumā ir domāti tikai tie geji, kuŗiem tiešām nav bērnu.

    Ja tu šo atšķirību saproti, tad tev neradīsies tavs jautājums.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 30.12.2016. 12.40

Katru reizi, kad ASV un pārējie rietumi ievieš pret Krieviju sankcijas, ir jāpievieno preambula, kā atgādinājums –

Patiesībā mēs rūpējamies par Jums,

Mēs gribam, lai Jūs(Krievija) attīstaties,

Mēs gribam, lai Jūs kļūstat pašpietiekami,

Mēs gribam, lai Jūs sāciet ražot un apgādāt sevi ar savā valstī ražotiem produktiem,

Mēs gribam, lai Jūs noleciet no savas naftas adatas un pārkārtojiet savu ekonomiku.

Ieviešot sankcijas, mēs(ASV, Eiropa) vienkārši izpildām Jūsu masveidīgos lūgumus, kurus dzirdējām sankciju pirmajās dienās(pēc Krimas) no Krievijas augstākajām amatpersonām un Putinam pietuvinātajiem oligarhiem..

Atceros, Krievijas TV tika rādīti vietējie politiķi. oligarhi un bļodlaižu inteliģence, kas ar lepnumu uztvēra sankcijas. Kas skaļi teica -“.. mēs arī gribam pret sevi sankcijas…sankcijas mums nāks par labu…esam lepni, ja pret mums tiek ieviestas sankcijas..”.

Vajaga to visu vienkārši Krievijai atgādināt un teikt, ka pildām viņu lūgumus un vēlam viņiem tikai labu.

+6
0
Atbildēt

0

Anonīms 30.12.2016. 12.50

ekonomiskais pagrimums Krieviju nomīcīs ātrāk nekā tā spēj iedomāties Vispirms gan zemās cenas naftai !!!

un vēl – vai tad krievu suskām ārzemnieku bērnu nemācīšanās viņu skolā arī pašiem nerada problēmas, kas tad tur ir pasniedzēji un skolotāji??

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu