Nobružātā pērle • IR.lv

Nobružātā pērle

4
Vidzemes tirgus centrā atrodas arī paviljons, kur katru sestdienu notiek krāmu tirdziņi. Lai gan reklāmas plakātos rakstīts, ka tas ir lielākais Rīgā, Ir tur sastop tikai četrus tirgotājus.

15 gadus Vidzemes tirgus mētāts starp privātiem uzņēmumiem un Rīgas Centrāltirgu, taču tā degradāciju apturēt nav izdevies. Iestidzis juridiskos konfliktos, tirgus gaida jaunu attīstības koncepciju. Vai ap Brīvības un Matīsa ielu varētu veidoties kaut kas līdzīgs Kalnciema kvartālam?

Pēc aptuveni septiņiem nostrādātiem gadiem pārdevējai Annai Lijai Ramanei novembrī bija jāmeklē jauns darba devējs Rīgas Vidzemes tirgū, jo viņu algojušais uzņēmums Karolga pārtrauca tur tirgoties. Un tas tāds nav vienīgais – pārdevējas stāsta, ka tirgotāji pazūd ik nedēļu, bet jaunienācēji parasti ilgāk par pāris mēnešiem nepaliek. 

Panīkums Vidzemes tirgū ir acīm redzams ikvienam, kas tajā iegriežas, – daudzi dārzeņu, augļu un ziedu tirgotājiem paredzētie stendi stāv tukši un noplukuši, pie tiem šiverējas tikai baloži. Paviljonā tirgus centrā, kur agrāk atradās kafejnīcas un apģērbu veikali, tagad palikusi tikai aptieka. Kāpēc agrāk dzīvīgais tirgus tik labā pilsētas vietā pēdējos gados ir nolaists?

Kāds tīko teritoriju?

Vidzemes tirgus ir daļa no a/s Rīgas Centrāltirgus, kas pieder pašvaldībai, tomēr uzņēmums šajā vairāk nekā 20 tūkstošus kvadrātmetru lielajā teritorijā pats nesaimnieko. Jau kopš 2001. gada pašvaldība uztic tirgu privātiem apsaimniekotājiem, kas sola vērienīgu attīstību, taču beigās čiks vien ir sanācis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu