EP prezidents: ''antiistablišmenta'' retorikā atrodams rasisms un antidemokrātiskums • IR.lv

EP prezidents: ”antiistablišmenta” retorikā atrodams rasisms un antidemokrātiskums

30
Eiroparlamenta priekšsēdētājs Martins Šulcs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Donalda Trampa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās ir satricinājusi Eiropas politikas ainavu, tradicionālajām partijām bažījoties, ka tas aktivizēs populistiskās un galēji labējās partijas.

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs ceturtdien nosodīja pašpasludinātos “antiistablišmenta” pārstāvjus, paziņojot, ka viņu izteikumi ir pilni ar rasistisku un antidemokrātisku retoriku, ziņo LETA.

 Runājot preses konferencē Maltā, Šulcs necentās runāt aplinkus, atbildot uz jautājumiem par tā sauktās antiistablišmenta kustības nostiprināšanos Eiropā un pasaulē. EP prezidents pauda, ka neiebilst, ja viņš tiek iekļauts istablišmentā, kas nodibinājis likuma varu. “Kas ir istablišments? Tas nozīmē kaut ko, kas ir ticis nodibināts. ES mēs esam nodibinājuši demokrātiju, likuma varu, cieņu, cilvēktiesību aizsardzību un cīņu pret naida runām, rasismu un antisemītismu. Ja tas padara mani par istablišmenta daļu, es esmu par to lepns,” paziņoja Šulcs. 

“Tie, kuri apgalvo, ka cīnās pret istablišmentu, ja es paklausos viņu runas, tur ir rasisms, antidemokrātiskas runas, minoritāšu tiesību apšaubīšana, grēkāžu meklēšana visos gadījumos,” viņš sacīja reportieriem. 

Donalda Trampa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās ir satricinājusi Eiropas politikas ainavu, tradicionālajām partijām bažījoties, ka tas aktivizēs populistiskās un galēji labējās partijas. Šulcs preses konferencē uzstājās kopā ar Maltas premjerministru Džozefu Muskatu, Eiropas Savienības (ES) mazākajai valstij gatavojoties no janvāra pārņemt bloka prezidentūru.

Komentāri (30)

Aldis-2 09.12.2016. 12.22

Citāts: “Donalda Trampa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās ir satricinājusi Eiropas politikas ainavu, tradicionālajām partijām bažījoties, ka tas aktīvizēs populistiskās un galēji labējās partijas.”

Vārds “aktīvizēt” nozīmē “padarīt aktīvāku”. Kâ tad šīs “populistiskās un galēji labējās partijas” aktīvizēsies? Skries, lēkās, griezīsies riņķī?

Ne jau “galēji labējās partijas” aktīvizēsies, bet gan vēlētāji. Tieši no vēlētāju aktīvizēšanās arī baidās visi šie šulci.

Un viņi pat nesaprot, ka viņi (šulci ar savām eirodogmām) jau tâ apriebušies vēlētājiem, ka jebkuŗi populisti un galēji labēji izskatās kâ mazākais ļaunums.

+9
-2
Atbildēt

6

    Miervaldis > 10.12.2016. 18.42

    debilkvekšķis ērikulis piesaka debilšovu ”Strīdos pats ar sevi, ka pastāv sabiedrības, kur deguna noslaucīšanai ir vajadzīga būvvaldes atļauja.”’

    Par tādām ‘tēmām” strīdies savā atejā uz poda, lasītājiem varētu nebūt interesanti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > 10.12.2016. 00.55

    Tātad jūsuprāt demokrātija izpaužas bezlikumu sabiedrībā un konfliktos principa pēc?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 10.12.2016. 10.50

    Ir bezlikumu sabiedrība un ir sabiedrība ar tik daudz likumiem,ka tāds miervaldulis pat degunu nevarēs noslaucīt bez būvvaldes atļaujas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > 10.12.2016. 01.02

    Populistiskās partijas var aktivizēties daudz kā. Piemēram, tā, ka Aldis nevarēs aizbraukt komandējumā vai tūrisma braucienā ne uz vienu valsti, jo viņam tur uzbruks vietējais populistjūgends. Vai arī tiks atjaunota robežkontrole un Aldis tiks pagriezts atpakaļ, neklausoties viņa raudās par to, ka izjūk darījums, ir samaksāta nauda par biļetēm utt. Briesmīgākus variantus pagaidām neapskatīsim, sākumam pietiks ar šiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 10.12.2016. 20.39

    Tad strīdies atejā ar sevi,miervalduli, par bezlikumu sabiedrību,muļķi, neviens te nav runājis par tādu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 09.12.2016. 12.25

    Cits citāts: “ES mēs esam nodibinājuši dēmokratiju”

    Kur tad izpaužas dēmokratija:

    (1) direktīvās, rēgulās, imigtantu piespiedu sadalīšanā, ko uzspiež šulci

    vai

    (2) Brexitā, Trampa ievēlēšana, itaļu referendumā, kur lēmumu ir pieņēmušas pašas tautas?

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

lno 09.12.2016. 12.41

Eiroparlamenta prezidents Martins Šulcs: “Ušakovs ir cerība Latvijai, un es viņu atbalstu” http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/165578/eiroparlamenta-prezidents-martins-sulcs-usakovs-ir-ceriba-latvijai-un-es-vinu-atbalstu

Vai pie šādas vadības pārsteigums, ka ES draud sabrukums?

+7
0
Atbildēt

1

rinķī apkārt 09.12.2016. 10.23

ES mēs esam nodibinājuši demokrātiju, likuma varu, cieņu, cilvēktiesību aizsardzību un cīņu pret naida runām, rasismu un antisemītismu.++++ Vai tā nav augstprātība, šādi sludināt? :) Itkā pasaulē nebūtu valstis, kuru demokrātiskās tradicijas ir mērāmas daudz garākās laika mērvienībās, kā tas brīdis no kuru ES sāka pārvaldīt gaismneši, līdz šim brīdim?:)

Drīzāk šādā kontekstā var sākt runāt par demokrātijas norietu, kuru izraisījusi pārprasta izpratne par visa veida visatļautību bez bremzēm, kas tiek pasniegta kā demokrātija 21. gs. mērcē :).

Trampa ievēlēšana, angļu, tagad arī itāļu referendums ir šis lakmusa papīrītis, kurš ļoti precīzi uzrāda to, kas patiesībā notiek šobrīd demokrātiskajā pasaulē, kādi procesi tur vārās.

Apmātība ar kuru gaismneši metas virsū kristīgās pasaules tradicionālajām vērtībām ir tas, kas ir satricinājis ticību demokrātijai, nevis populisti, kā “liberāļi” bieži vien nepamatoti nodēvē tradicionāli domājošus ļaudis.

Tā ir spēlēšanās ar uguni, šāda aupšaubāmas visatļautības uzspiešana sabiedrībai. Tas tiešām var beigties ar to, ka noteikumus pasaulē sāks diktēt Krievija, Daesh uc totalitāri režīmi.

+8
-3
Atbildēt

4

    Miervaldis > rinķī apkārt 10.12.2016. 00.57

    Ar ”kristīgās pasaules tradicionālajām vērtībām” tik domāta viduslaiku tumsonības un naida kurināšanas reanimācija? Paldies, labāk iztiksim bez tādām vērtībām!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > rinķī apkārt 10.12.2016. 18.47

    ērikuli naida kurinātāj debilkvekšķi, tu vari praktizēt ticību savās kulta telpās. Vienu soli aiz tavas kulta telpas sliekšņa ir sabiedriska vieta, kur staigā cilvēki ar dažādu pārliecību, arī tādi, kas tevi par tavas ticības propagandu pasūtīs ar jēlībām. tev to vajag, ērikuli tumsoni naida kurinātāj debilkvekšķi?

    viduslaiku tumsonis, naida kurinātājs un tēmu komentēt nespējīgais debilkvekšķis ērrikulis piesaka debilšovu ”Saukāju citus savā vārdā.”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 10.12.2016. 11.54

    miervalduli,pats tu esi viduslaiku tumsoņa un naida kurinātājs pret ticīgajiem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 10.12.2016. 20.42

    Pirmkārt,es neesmu ticīgais,otrkārt,sabiedriskā vietā nosaukt otra cilvēka vērtības par tumsonību var atļauties tikai kretīni ar vistas smadzenēm.Nemaz nerunājot par gulagu,musulmanis tev jau sen būtu izšķaidījis pauri par ticības noķengāšanu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu