Mēslu bizness • IR.lv

Mēslu bizness

3
Ilustrācija — Krišs Salmanis

Aiz pseidoziņu portāliem Latvijas internetā pagaidām vīd nevis partijas vai Kremlis, bet apsviedīgi feisbuka paaudzes jaunieši

Drēgnā novembra dienā, kad patīkamāk laiku vadīt internetā, nevis ielās, Aivis Plotiņš sociālajā tīklā Facebook (FB) izveidoja aptauju, vai vajadzētu atlaist parlamentu. Jaunietis, kurš sevi raksturo kā «smieklīgu 19 gadus vecu puisi no Ogres», ir no paaudzes, kuras izpratni par pasauli veido draugu ieraksti FB.

Savulaik popularitāti bija iemantojis viņa joks par to, kā vecpuisim pareizi vārīt pelmeņus, ko «paķēra» arī lielie ziņu portāli. Taču Saeimas atlaišanas aptauja sociālajos tīklos aizgāja kā ugunsgrēks. «150 000 unikālo skatītāju. Tas varētu būt Latvijas rekords!» Aivis priecājās sarakstē ar Re:Baltica.

Viena no sekotājām FB pie aptaujas pielika saiti uz ziņu, ka internetā iespējams parakstīties par Saeimas atlaišanu. Centrālā vēlēšanu komisija tiešām ir reģistrējusi mazpazīstamas biedrības Varu Latvijas tautai otro mēģinājumu savākt parakstus attiecīgam referendumam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu