KNAB priekšnieka konkursā varētu atteikties no prasības par pieredzi liela kolektīva vadīšanā • IR.lv

KNAB priekšnieka konkursā varētu atteikties no prasības par pieredzi liela kolektīva vadīšanā

24
KNAB logotips. Foto: Zane Bitere, LETA.

Konkurss uz KNAB vadītāja amatu varētu tikt izsludināts nākamā gada sākumā, bet Saeimā piemērotākais kandidāts varētu tikt virzīts martā.

Lai paplašinātu potenciālo pretendentu skaitu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, varētu atteikties no prasības par pieredzi liela kolektīva vadīšanā, šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), ziņo LETA.

Premjers skaidroja, ka Latvijas situācijā ne vienmēr šādu pieredzi iespējams gūt, turklāt piecu cilvēku vadīšana nemaz neesot vieglāka par 50 cilvēku vadīšanu. Tāpat paredzēts nodrošināt, ka konkursā pieteikušies pretendenti netop publiski zināmi līdz pat brīdim, kad labākais tiek virzīts apstiprināšanai parlamentā. 

Kučinskis teica, ka tuvākajās dienās tiksies ar KNAB priekšnieka atlases konkursa komisiju, lai pārrunātu šīs un citas iespējamās izmaiņas attiecīgajos Ministru kabineta noteikumos, bet pirmdien, 12.decembrī, koalīcijai varētu tikt piedāvāta to jaunā redakcija. 

Premjers norādīja, ka konkurss uz KNAB vadītāja amatu varētu tikt izsludināts nākamā gada sākumā, bet Saeimā piemērotākais kandidāts varētu tikt virzīts martā. 

Vaicāts, vai saskata kādus konkrētus potenciālos kandidātus, Kučinskis noteica, ka viņam nav šādas informācijas. 

Jau iepreikš ziņots, ka Valsts kancelejas direktoram Mārtiņam Krieviņam ir uzdots sagatavot priekšlikumus izmaiņām normatīvajā regulējumā par KNAB priekšnieka atlasi. Ministru prezidents iepriekš ir ticies ar KNAB vadītāja atlases komisiju, un tikšanās laikā ir nolemts uzdot sagatavot priekšlikumus Ministru kabineta noteikumu grozījumiem, kas reglamentē KNAB vadītāja atlases kārtību. 

Priekšlikumus plānots apspriest šonedēļ komisijā, piedaloties arī Kučinskim. Savukārt pēc tam tos virzīs apspriešanai koalīcijas sadarbības padomē.

Komentāri (24)

atrium 07.12.2016. 11.12

Lai Latvenergo vadītīja amatā nejauši nenonāktu kāds trimdas latvietis, vai cits pieredzējis ārzemnieks, kas noteikti iebilstu pret TECII 2. kārtas būvniecību, Dombrovska un Kampara kuratori kā vienu no prasībām kanditātam izdomāja, ka nepieciešamas labas krievu valodas zināšanas.

Prasība pēc lielākā kretīna nekur nav palikusi.

+6
-1
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 07.12.2016. 11.15

patreiz knaba šefu darbaa vareetu noriikot Ventspils pašvaldiiba atklaaati , nevis slapstoties pa varas gaiteņiem

+2
-1
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu