Ēdiet kompānijā! • IR.lv

Ēdiet kompānijā!

3
Foto — Shutterstock
Ieva Alberte

Latvieši ir otrā treknākā nācija Eiropā. Kā citās valstīs cīnās ar lieko svaru?

Gandrīz katrs sestais cilvēks Eiropā ir aptaukojies. Tikai Malta apsteidz Latviju pēc rādītājiem, liecina Eurostat dati. Trešajā vietā ierindojas Ungārija. Latvijā liekais svars ir 21,3% pieaugušo, Maltā – 26%. Latvijā tas lielākoties skar sievietes pusmūžā – tad nomest liekos kilogramus ir sarežģītāk, un daudziem rocība bieži vien neļauj iegādāties vērtīgu pārtiku. 

Apjomīgais pētījums par cilvēkiem vecumā pēc 18 gadiem Eiropā veikts pirms diviem gadiem, un iesaistītās valstis strādā pie tā, lai situāciju uzlabotu. Novembra sākumā Eiropas Komisijas rīkotā pasākumā Budapeštā par saviem pētījumiem un panākumiem svara samazināšanā stāstīja somi, franči un citu valstu pārstāvji.

Jābēg no cukura un sāls

Viens no aptaukošanās iemesliem ir pārāk lielais cukura patēriņš. Ražotāji mēdz to paslēpt daudzos produktos. Arī tādos, kas cukuru šķietami nemaz nesatur. Tāpēc rūpīgi jālasa apraksts uz iepakojuma. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu