Daugavpils teātrī tapis Dž.Dž.Džilindžera iestudējums "Iemīlējās muļķis muļķītē" • IR.lv

Daugavpils teātrī tapis Dž.Dž.Džilindžera iestudējums “Iemīlējās muļķis muļķītē”

29
Izrādes publicitātes foto

Mūsdienu krievu dramaturga Sergeja Rubes luga “Žuljeta”, kas stāsta par diviem dzīves pabērniem, kurus liktenis savedis kopā

Ceturtdien, 1.decembrī plkst.18.30 Daugavpils teātrī notiks Dž.Dž.Džilindžera iestudētās liriskās komēdijas “Iemīlējās muļķis muļķītē” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA. Lai arī Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs ir iestudējis izrādes vairākos Latvijas teātros – Dailes teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Liepājas teātrī un Valmieras Drāmas teātrī -, šis iestudējums kļūs par pirmo Daugavpils teātrī. 

Izrādei veltītajā preses konferencē režisors Dž.Dž.Džilindžers atzīmēja, ka doma iestudēt Daugavpils teātrī viņam bijusi jau trīs gadus un beidzot tas arī ir izdevies: “Daugavpils teātrī viss notiek kā jau profesionālā teātrī būtu jānotiek. Šeit ir radoša augsne manai darbībai, un man patiešām patīk šeit strādāt.” 

Iestudējuma “Iemīlējās muļķis muļķītē” pamatā ir mūsdienu krievu dramaturga Sergeja Rubes luga “Žuljeta” Ilmāra Šlāpina tulkojumā. Rube ir Vācijā dzīvojošs dramaturgs, kura traģikomēdija “Žuljeta” ieguva starptautiskā konkursa “Badenvailer – 2010” galveno prēmiju (konkurss rakstniekiem, kuri raksta krievu valodā, bet dzīvo ārzemēs). 

Luga vēsta par diviem dzīves pabērniem, kurus liktenis savedis kopā. Džuljeta ir pamuļķīte, kura visā raugās ar mīlestības pilnām acīm, bet nav nevienam vajadzīga, pat savai ģimenei. Rahmanovs ir izbijis cirka mākslinieks, kurš pēc gūtās traumas pārkvalificējies par burvju mākslinieku un pavada savas dienas, apmuļķojot cilvēkus. Kādu dienu ciniķis Rahmanovs satiek dīvaino Džuljetu. Šīs divas atšķirīgās pasaules saduras, un abu dzīve neatgriezeniski mainās. 

Izrādē vienu no titullomām izpilda aktieris Andris Bulis. Savukārt Daugavpils teātra aktrisei Zandai Mankopai šī būs pirmā pieredze titullomā. Zanda atzina, ka jau pirmajā lasījumā Džuljeta pati “atnāca” pie viņas un viņai atlika tikai ieklausīties. “Manuprāt, izrāde runā par to, ka cilvēki par daudz dzīvo savā sāpīgajā pagātnes notikumā un nevirzās vairs uz priekšu. Zaudējot iespēju karjeras izaugsmē, mīlestībā, cilvēki zaudē ticību tam, ka kaut kas labs vēl var notikt, un pilnīgi neko nedara, lai paši rastu savu laimi,” izrādi raksturo Zanda. 

Iestudējuma “Iemīlējās muļķis muļķītē” skatuves noformējumu veido scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko. Izrādē izmantota Kārļa Lāča oriģinālmūzika. Lomās darbosies arī Māris Korsiets, Ritvars Gailums, Līga Ivanova, Mihails Abramovs, Kristīne Veinšteina, Inese Ivulāne-Mežale, Alberts Vecmanis, Egils Viļumovs un Maija Korkliša.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu