Liels budžets, sīkas cūcības • IR.lv

Liels budžets, sīkas cūcības

5
NULL
Pauls Raudseps

Īpatnēji, ka ir tik sāja sajūta pēc 2017. gada budžeta pieņemšanas. Gala beigās, valdība spējusi ne tikai palielināt izdevumus par ļoti lielu summu – 680 miljoniem jeb aptuveni 9%, salīdzinot ar šo gadu, bet papildus desmitiem miljonu aizgājuši jomām, kuras sabiedrība kopumā uzskata par svarīgām: aizsardzībai, policistu un ugunsdzēsēju algām, veselības aprūpei, izglītībai. Turklāt tas izdarīts, nesakaitinot allaž modros fiskālos vanagus, kuri gatavi noknābāt jebkuru atkāpšanos no atbildīgas budžeta politikas. Deficīts ir saprāta robežās, ienākumu prognozes varbūt nedaudz optimistiskas, tomēr nerada pārāk lielu satraukumu.

Kur vaina? Kā jau katru gadu, budžeta pieņemšanas procesu noslēdz tautas pārstāvju sev sarīkota ballīte ar nosaukumu «deputātu kvotas». Šogad sadalīta rekordliela summa. Ballīte ilga gandrīz līdz rīta gaismai, un tās laikā dažs labs deputāts nonāca tādā naudas skurbumā, ka pats vairs lāga nesaprata, kam un kāpēc to dala.

Dažkārt šādi mazi, bet spilgti nesmukumi iespiežas krietni dziļāk prātā nekā lieli, bet netverami labumi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu