Novembrī pieaudzis "Saskaņas", ZZS un "Vienotības" reitings • IR.lv

Novembrī pieaudzis “Saskaņas”, ZZS un “Vienotības” reitings

86
Foto: Ieva Lūka, LETA

Nacionālās apvienības popularitāte samazinājusies, rāda ”Latvijas faktu” aptauja

Novembrī pieaudzis partijas “Saskaņas” un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kā arī nedaudz palielinājusies “Vienotības” popularitāte, liecina “Latvijas faktu” aptauja, vēsta aģentūra LETA. Savukārt nacionālās apvienības “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) reitings nedaudz samazinājies.

Ja tagad notiktu Saeimas vēlēšanās, par “Saskaņu” balsotu 20,2% respondentu, par ZZS – 15,1%, par VL-TB/LNNK – 5,1%, un “Vienotību” atbalstītu 4,9% vēlētāju. Visstraujāk iepriekšējā mēnesī pieaugusi “Saskaņas” popularitāte – par 3,5 procentpunktiem. ZZS atbalstītāju īpatsvars pieaudzis par 1,3 procentpunktiem, “Vienotības” – par 0,1 procentpunktu.

VL-TB/LNNK reitings samazinājies vairākus mēnešus – novembrī tas samazinājies par 1,8 procentpunktiem salīdzinot ar oktobri, kad tas bija 6,9%.

Parlamentā pārstāvēto Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un partijas “No sirds Latvijai” (NSL) reitings novembrī bija atbilstīgi 3,4% un 2%. Oktobrī par LRA bija gatavi balsot 2,7% aptaujāto, par NSL – 3,1%.

Deputāta Artusa Kaimiņa veidotais politiskais spēks “Kam pieder valsts” novembrī iegūtu 4,1% atbalstu, kas ir par 0,5 procentpunktiem vairāk nekā oktobrī.

Atbalsts citiem politiskiem spēkiem ir zem 1%. 10,5% respondentu vēlēšanās nepiedalītos, bet aptuveni trešdaļa nezina vai nav izlēmusi, par ko balsotu. Aptauja notikusi no 9.novembra līdz 21.novembrim, tajā piedalījušies 1029 pilsoņi.

Komentāri (86)

traductrice 29.11.2016. 12.14

šie “reitingi” ir tukša gaisa tricināšana. ņemot vērā, ka parasti šos “reitingus” pasūta ieinteresētās partijas, tad to ticamība ir vēl jo mazvērtīgāka. Apbrīnojami, ar kādu precizitāti noteikts Vienotības reitinga pieaugums! pieņemu, ka to tīri matemātiski noteikusi 1 aptaujātā balss.

+15
0
Atbildēt

2

    west > traductrice 29.11.2016. 18.53

    Jā. Reitingi ir viens no vēlētāju smadzeņu pūderēšanas un zombēšanas instrumentiem. Atšķirība no politiskās reklāmas ir tikai tā, ka šis instruments tiek ieslēgts daudz agrāk. Apmaksa un mērķi tie paši.

    Reitingu vērtību vislabāk parāda pēdējās ASV prezidenta vēlēšanas. Baisa melotāju izgāšanās.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    LoveLove > traductrice 29.11.2016. 15.29

    Pievienojos, reitingi jāvērtē kritiski. Brexit un ASV prezidenta vēlēšanu prognozes to apstiprina. Latvijā tirgus un sociālo pētījumu aģentūru tirgus ir niecīgs: tajā pārstāvētas faktiski tikai 2 aģentūras. Bet viena no tām, proti, “Latvijas fakti”, pievērš uzmanību ar to, ka tās vienīgais valdes loceklis Aigars Freimanis (kuram pieder 58% uzņēmuma kapitāldaļu) sniedz premjeram Kučinskim (ZZS) padomus un konsultācijas sociāli politisko procesu jautājumos.

    +15
    -2
    Atbildēt

    0

Ozols 29.11.2016. 12.11

Vai tiešām 4.varai būtu jābūt tik bezzobanai, lai Freimaņa “pētījumus” pasniegtu pirmajās ziņās kā objektīvas? Ja vispār kaut ko tādu publicē, tad jābūt lieliem burtiem atrunai par saikni ar Kučinski un ZZSu.

+14
-2
Atbildēt

0

Baiba. 29.11.2016. 13.08

Ziepes taisa ZZS, bet reitings krīt nacionāļiem. Nesaprotu! Lembergs būtu norakstījis nacionāļus, tie viņam traucē saplūst ar SC? Moris savu padarījis, kļuvis lieks, izmeta kā pārtiku ar beigušos derīguma termiņu. Bet Raivis teica, ZZS esot idoloģiski tuvākie partneri.

+13
-5
Atbildēt

5

    bender45 > Baiba. 29.11.2016. 18.40

    Nav brīnums,ka NA fašisteļu reitings krīt-tautai pamazām sāk atvērties acis,jau pamazām sāk saprast ,kas ir kas…nu vēl no Vienotības mēģina izspiest kaut kādu reitingu,bet tas jau apmēram ir tas pats,kas spiest no miroņa pirdienu-un Vienotība būtībā jau ir mironis….Politprostitūtas ZZS arī ilgi neķeips…SC rullē….

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > Baiba. 29.11.2016. 13.16

    NA reitings dramatiski krita arī mēnesi pirms tam, kad Baiba Broka pārliecinoši vinnēja Šķēlerti

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    atrium > Baiba. 29.11.2016. 22.17

    Baiba

    Bet Raivis teica, ZZS esot idoloģiski tuvākie partneri.

    ZZS nav Lemberga īpašums un tāpēc tā nu ir iznācis, ka latviešu partija, ZZS, ir nacionālpatriotiem ideoloģiski vistuvākā. Nedomā taču, kā tā varētu būt Meļņika, Zaharjina, Savicka, Rāvja, Korena “denšķiki”, Vienotība, kuras rindas ir pārpludinājuši Zatļera varzas saskaņieši un kur mājvietu atraduši LC čekas pederasti un komunistu cūkas.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Baiba. 29.11.2016. 16.01

    Nu nevajag apvainot mūsu izcilo Saeimu, sev algas viņi paaugstināja tikai nepieciešamības dēļ, ko tad viņiem, badā jāmirst, vai?

    Nu kas tā par algu kaut kur 3 tūkstoši ar visām piemaksām par tik svarīgu un atbildīgu darbu.

    Un kā domā, viņiem viegli, balsot pret savu sirdsapziņu un pēc pavēles, izlikties, ka svarīgākais jautājums ir divlitreņu liktenis, utt?

    Tas ir kaitīgs darbs, nesaproti, vai, ne par velti visiem med. apdrošināšana pēc augstākas kategorijas.

    Kas notiek ar neapdrošinātiem “kvaukšķiem”, kuri to nevar atļauties – kuru tas intersē, bet, esmu pārliecināts, viņi par to stipri pārdzīvo, naktis neguļ.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Baiba. 29.11.2016. 13.19

    atkal – kas tā par sasodītu demagoģiju – segas raustīšanu !!!!

    Ziepes taisa un mūsu asinis dzer pilnīgi visas saeimā pārstāvētās partijas.

    Tas ir tikai sasodīto naciķu uzstādījums, ka viņiem par katru cenu sevi jāpasludina par nevainīgiem .Nekā nebūs – jūsu – naciķu vampīru zobi ir visgarākie un asiņainākie – ja nu mērīšanās noteikti ir vajadziga

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu