«Nav nemaz tik maziņa summa!» • IR.lv

«Nav nemaz tik maziņa summa!»

6
Modris Adlers.
Zane Mače

Virsprokurors Modris Adlers par skaļo tiesneses Bērziņas un uzņēmēja Gulami lietu – kāpēc nav pierādīta kukuļņemšana, bet piespriestais sods esot taisnīgs

Aizturēta tiesnese! Pirms diviem gadiem KNAB vērsās pret toreizējo Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ivetu Bērziņu, turot aizdomās par kukuļņemšanu un kukuļa piesavināšanos kopumā vairāk nekā 45 000 eiro apmērā. Liecības pret tiesnesi sniedza bijusī prokurore Irina Bogdanova, kura pati nonākusi korupcijas apkarotāju nagos. Kukuļdevējs bija uzņēmējs Gulams Gulami, kurš tiesājas par vērtīgiem īpašumiem Vecrīgā, viņam labvēlīgi spriedusi arī Bērziņa.

Tagad izmeklēšana beigusies bez tiesāšanas – Gulami un Bērziņa atzinuši vainu, un prokurore Sigita Deičmane noslēgusi vienošanos, kukuļdevēju sodot ar 9250 eiro un nosacītu brīvības atņemšanu uz gadu, bet bijušo tiesnesi – ar 11 100 eiro sodu. Tiesa šo vienošanos 14. novembrī apstiprināja.

Prokuratūrai ir tiesības šo lēmumu apstrīdēt, tad tas nonāks Augstākajā tiesā. Tāpēc Ir devās intervēt Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu nodaļas virsprokuroru Modri Adleru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu