Obama: Spēcīga Eiropa nāk par labu ASV • IR.lv

Obama: Spēcīga Eiropa nāk par labu ASV

20
ASV prezidents Baraks Obama Grieķijas vizītē. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/ LETA

ASV prezidents Baraks Obama ieradies savā pēdējā Eiropas vizītē pirms amata nodošanas jaunajam prezidentam.

Spēcīga un vienota Eiropa nāk par labu ASV un NATO ir “absolūti nepieciešama” Savienoto Valstu drošībai un labklājībai, sākot savu pēdējo Eiropas vizīti, otrdien paziņoja ASV prezidents Baraks Obama, ziņo LETA

“Mēs uzskatām, ka stipra, labklājīga un vienota Eiropa nāk par labu ne tikai Eiropas tautām, bet nāk par labu arī pasaulei un Savienotajām Valstīm,” Atēnās tiekoties ar Grieķijas prezidentu Prokopu Pavlopulu, norādīja Obama. Viņš piebilda, ka transatlantiskās attiecības ir “mūsu kopīgās drošības, kā arī labklājības stūrakmens”. 

Obama savas vizītes laikā vēlas nomierināt ASV Eiropas sabiedrotos, kurus satraukusi Donalda Trampa negaidītā uzvara ASV prezidenta vēlēšanās. Īpašas bažas eiropiešos izsaukuši Trampa neviennozīmīgie izteikumi par NATO. Tomēr Obama uzsvēra, ka NATO “nodrošina vērā ņemamu kontinuitāti” pat apstākļos, kad mainās ASV valdība. 

Līdzšinējais Baltā nama saimnieks piebilda, ka gan demokrātu, gan republikāņu administrācijas vienmēr aliansi uzskatījušas par “absolūti nepieciešanu”. 

Kā ziņots, Obama otrdien ieradies Atēnās, sākot savu pēdējo oficiālo ārvalstu vizīti pirms Baltā nama atslēgu nodošanas jaunievēlētajam Savienoto Valstu prezidentam Trampam. 

Viesojoties Grieķijā, Obama paredzējis apmeklēt Panteonu Atēnās, uzstāties ar runu par globalizācijas problēmām, kā arī tikties ar Grieķijas prezidentu un premjerministru. Trešdien viņš dosies uz Vāciju, kur tiksies ar kancleri Angelu Merkeli, Francijas prezidentu Fransuā Olandu, Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju un Itālijas premjeru Mateo Renci. 

Līderi plāno apspriest krīzes Sīrija un Ukrainā, kā arī cīņu pret teroristu organizāciju “Islāma valsts”. Obama noslēgs savas ārvalstu vizītes ar dalību Āzijas un Klusā okeāna reģiona ekonomiskās sadarbības (APEC) samitā Peru.

Komentāri (20)

west 15.11.2016. 20.04

Kas tad tagad atkal radīs šo spēcīgo Eiropu ? Merķele, Junkers ar Olandu pakaļā ? Putina draugi, kurus dienvidnieki savēlēs ?

Obama ar saviem saimniekiem ir sagrāvuši visu, ko vien var sagraut. ASV bijušo varenību, NATO spēku, morāles standartus uz kuriem vienmēr turējās ASV tauta un pasaules ticību demokrātijai. Visu.

Politiskā miskaste darbojas ne tikai Latvijā, bet arī ASV.

Katrs kādreiz saņems pēc nopelniem agri vai vēlu.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu