Vācija ierobežos pabalstu piešķiršanu ES dalībvalstu pilsoņiem • IR.lv

Vācija ierobežos pabalstu piešķiršanu ES dalībvalstu pilsoņiem

25
Foto: pixabay.com

Vācijas ministrs rosina nelegālos imigrantus izmitināt īpašos centros Ziemeļāfrikā

Vācijas valdība atbalstījusi likuma grozījumus, kas ierobežo citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņu tiesības uz sociālajiem pabalstiem. Likumprojektu izstrādāja īsi pēc ES Tiesas lēmuma, kurā atzītas valstu tiesības regulēt šo jautājumu, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Grozījumus ierosināja sociāldemokrātu partiju pārstāvošā nodarbinātības ministre Andreasa Nālesa. Tie paredz, ka imigrantiem bez darba līgumiem piecus gadus nebūs tiesību pretendēt uz sociālās apdrošināšanas sistēmas pabalstiem.

Ministres ideju atbalsta vietējās varas pārstāvji. Pilsētu un municipalitāšu apvienības vadītājs intervijā medijiem norādīja, ka pašreizējie likumi Vāciju padara vēl pievilcīgāku imigrantiem. Pārvietošanās brīvība nenozīmē, ka savienības dalībvalstu pilsoņi var izvēlēties sociālo sistēmu ar visplašākajiem pakalpojumiem.

Vācijas Federālās nodarbinātības pārvalde informē, ka šī gada janvārī sociālos pabalstus saņēma 440 tūkstoši citu bloka dalībvalstu pilsoņu. Lielākā daļa no viņiem bija Polijas, Itālijas, Bulgārijas, Rumānijas un Grieķijas iedzīvotāji.

Savukārt Vācijas iekšlietu resora vadītājs Tomass de Mezjērs pirms ES dalībvalstu iekšlietu ministru sanāksmes izteicis priekšlikumu Vidusjūrā izglābtos nelegālos imigrantus izmitināt īpašos centros Ziemeļāfrikas valstīs.

Amatpersona paredz, ka bēgļu centros tiktu izskatīti imigrantu lūgumi par patvēruma piešķiršanu bloka dalībvalstīs. Savukārt personu izmitināšana ES jāorganizē saskaņā ar jau apstiprināto kvotu sistēmu. Mezjērs neminēja konkrētas valstis, kurās varētu veidot patvērumu meklētāju centrus.

Eksperti norāda, ka lielākā ceļotāju straume plūst no Lībijas, un Briseles amatpersonas ar šīs zemes valdību jau apspriedušas nelegālās imigrācijas problēmu. Patlaban lielākā daļa Vidusjūrā izglābto bēgļu nonāk Itālijā, un šajā gadā Apenīnu pussalā jau uzņemti 132 tūkstoši migrantu. Pērn Eiropā kopumā ieradās 1,2 miljoni patvēruma meklētāju.

Komentāri (25)

Aldis-2 14.10.2016. 15.42

Citāts: “Pērn Eiropā kopumā ieradās 1,2 miljoni patvēruma meklētāju.”

Vācijā ieradās 1,1 miljoni “patvēruma meklētāju”

Zviedrijā – 163’000

Austrijā – 90’000

Francijā – 80’075

Tikai šajās 4 valstīs jau sanāk 1,4 miljoni.

+7
-2
Atbildēt

0

rinķī apkārt 14.10.2016. 17.19

Pilnīgi piekrītu tam, ka pabalstu “politika” ir jāmaina. Vācijā ir cilvēki – citu ES valstu pilsoņi, kuri vislielāko daļu no laika kamēr dzīvo šajā valstī, pārtiek no pabalsta.Tiko “piegriezīs”šo leiputriju, viņi sāks strādāt.

+4
0
Atbildēt

0

atrium 14.10.2016. 15.42

“Vācijas ministrs rosina nelegālos imigrantus izmitināt īpašos centros Ziemeļāfrikā”

Kāpēc Ziemeļāfrikā, lai būtu tuvāk Eiropai? Mauri ir jāizkrauj Namībijas krastā. Pārvešana daudzklāju kravas kuģos, kur katram tiktu atvēlēts 2m2 platības, izmaksās nesalīdzināmi lētāk, nekā tos uzturēt divas nedēļas ES. Tik īsā ceļā arī barošana nav nepieciešama, mazāk sūdu būs, bet dzeramo ūdeni var pietiekami saražot ar reversās osmozes filtriem. Pirms izkraušanas interventi obligāti ir iezīmējami, lai recidīva gadījumā tos bez ierunām aizlaistu uz pārstrādi.

Ir jāsāk ar tiem, kuri 6 mēnešu laikā tā arī nav uzskatījuši par vajadzību izbeigt parazitēšanu un tiem, kuri pastrādājuši administratīvos pārkāpumus.

Sekundāri ir jāierobežo arī citu ES valstu pabalstu migrantu leiputrija.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu