KNAB sācis vēl vienu kriminālprocesu par nelikumībām Jūrmalā (papild.) • IR.lv

KNAB sācis vēl vienu kriminālprocesu par nelikumībām Jūrmalā (papild.)

29
KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Ieva Makare, LETA

Streļčenoks uzsver, ka visi trīs kriminālprocesi ir ar kopīgiem elementiem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis vēl vienu kriminālprocesu par nelikumībām Jūrmalā, telekanāla LNT raidījumā “900 sekundes” teica KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš norādīja, ka pirmais kriminālprocess ir sākts 2016.gada augustā par iespējamo partijas “No sirds Latvijai” un “Zaļo un zemnieku savienības” nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Šajā kriminālprocesā ir iesaistītas piecas personas, no kurām četras tika sākotnēji aizturētas.

Otrais process sākts septembrī par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājas prettiesisku rīcību, saistībā ar kukuļošanu un neizpaužamu ziņu izpaušanu. Šajā kriminālprocesā nav piemērots drošības līdzeklis.

Trešais process sākts septembra beigās par Veselības inspekcijas un Jūrmalas pilsētas amatpersonu labvēlīgu lēmumu pieņemšanu, dokumentu viltošanu un amatpersonu piekukuļošanu. Šajā kriminālprocesā iesaistītas septiņas personas.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūru LETA informējusi, ka kriminālprocess sākts par Veselības inspekcijas un Jūrmalas pilsētas domes amatpersonu prettiesiskajām darbībām. Šīs darbības ir saistītas ar labvēlīgu lēmumu pieņemšanu, kā arī iespējamu dokumentu viltošanu kāda uzņēmuma interesēs attiecībā uz šī uzņēmuma objekta nodošanas ekspluatācijā faktu, kā arī par iespējamu amatpersonu kukuļošanu minētā uzņēmuma interesēs. Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

Jau iepriekš vēstīts, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā tika aizturētas četras personas, to vidū arī Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS), savulaik ar partiju “No sirds Latvijai” saistītais Jorens Raitums un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Kā vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga” ceturtā aizturētā persona šajā kriminālprocesā esot SIA “Blaizer-AG” valdes priekšsēdētājs Anrī Kursītis.

Saistībā ar citu kriminālprocesu no amata atstādināta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa. Orniņa aģentūrai LETA apliecinājusi, ka KNAB viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un “piedāvājuma pieņemšanu” no Krūmiņa. Viņa gan apgalvojusi, ka konkrētais process nav saistīts ar kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kurā aizturēts Krūmiņš un Truksnis.

Papildināta raksta 5. rindkopa.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu