Avoti: Izlūkdienestu uzdevumā "Yahoo" slepus skenējis e-pastus • IR.lv

Avoti: Izlūkdienestu uzdevumā “Yahoo” slepus skenējis e-pastus

22
NULL
Portāla stopkadrs

Pirmo reizi atklāj ziņas, ka pārmeklētas visas ienākošās vēstules, ne atsevišķas grupas

Interneta uzņēmums “Yahoo Inc” pērn slepeni radījis datorprogrammu, lai visu tā klientu ienākošajās e-pasta vēstulēs meklētu konkrētu ASV izlūkdienestu pieprasītu informāciju, apliecināja cilvēki, kas ir pazīstami ar šo lietu, vēsta aģentūras LETA-Reuters.

Daži izlūkošanas eksperti norāda, ka šī ir pirmā zināmā reize, kad ASV interneta uzņēmums piekritis izlūkdienestu prasībai pārmeklēt visas ienākošās vēstules, nevis tikai saglabātās vēstules, vai arī vienīgi skenēt nelielu kontu skaitu reālajā laikā.

Uzņēmums pakļāvies ASV valdības prasībai un skenējis miljoniem “Yahoo Mail” e-pasta kontu pēc Nacionālās drošības pārvaldes un Federālā izmeklēšanas biroja norādēm, apliecināja trīs bijušie darbinieki un vēl ceturtais cilvēks, kurš ir bijis iejaukts šajos notikumos.

Nav zināms, kādu tieši informāciju izlūkdienesti meklējuši, vien tas, ka viņi vēlējušies, lai “Yahoo” meklē zināmu zīmju kopumu. Tā varētu būt frāze e-pasta vēstulēs vai pielikumos, sacīja avoti, kas vēlējās palikt anonīmi.

Komentāri (22)

ierados 05.10.2016. 11.27

Tūlīt laiks sākt vaimanas, indran! Šie sliktie amurikāņi, tā rietumkrātiņa demokrātija. Un neaizmirsti piekabināt visiem jau apnikušo Brīvības statujas karikatūru ar noļukušiem pupiem. Pašam nepielec, kas vēl jādara valdībai, kuras acu priekšā sagrāva Dvīņus.

+4
0
Atbildēt

2

    Dr. Bērziņš > ierados 05.10.2016. 12.05

    Tā izskatās. Varbūt piešķirta brīvdiena par pārstrādātajām stundām… :DD

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > ierados 05.10.2016. 11.39

    Mūsu dārgais draugs nokavējis darba sākumu. Vai tik vakar nebija algas diena?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

gustaps 05.10.2016. 17.48

Ārprāts! Kādā pasaulē mēs dzīvoja! Cilvēktiesības tiek bradātas!

Tiem, kas nav liekuļi(neticu tik lielam vaimanājošu idiotu daudzumam), ir skaidrs, ka izlūkdienest u darbs ir vākt informāciju. Un liekas informācijas nav. Principā. Pat sabiedroto premjera dienasgrāmata ir infa.

Dumja mode un profesionāls darbs.

0
0
Atbildēt

0

atrium 05.10.2016. 12.45

Ne sekundi nebiju šaubījies, ka izlūkdienesti kontrolē e-pastus un telefonsarunas pēc atslēgas vārdiem un CIP izspiego arī “sabiedrotos”, tāpēc Krievijas spiega Snoudena, kuru čekai izdevās evakuēt, “atklāsmes”, nebija nekāda sensācija.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu